Economisch onafhankelijk door nieuwe eSkills te leren

Economisch zelfstandig zijn door als Boomer, geboren tussen ’46 en ’60, te werken als ondernemer, professional of bestuurder betekent regelmatig nieuwe vaardigheden leren. Zo leerde ik tienvingerig ‘blind’ typen als leerling in het voortgezet onderwijs. Wat een gemak heb ik daar nog steeds van 🙂

Medio jaren 90 leerde ik e-mailen. Een vaardigheid die ik elke dag gebruik en nog steeds leuk vind om te doen. In deze eeuw leerde ik het plezier van social media als LinkedIn, Twitter en Facebook kennen. Dit ‘plezier’ is nuttig omdat ik – net als jij? – economisch zelfstandig en maatschappelijk betrokken wil blijven!

Tip  Volgens mijn overzicht van pensioenopbouw heb ik 10 werkgevers die bijdragen aan ouderdomspensioen. Hoeveel werkgevers heb jij (gehad)? Mijn meeste banen waren 32 uur per week. Nu bouw ik geen ouderdomspensioen meer op! Mede door de verhoging van de AOW-leeftijd betekent dit dat wij – Boomers – nieuwe vaardigheden moeten blijven leren.

Vragen

  • Wil jij als professional, ondernemer of bestuurder economisch zelfstandig blijven door beter nieuwe eSkills te leren gebruiken?
  • Wil je advies hoe je LinkedIn (zakelijk) en Facebook (maatschappelijk) veilig kunt gebruiken?

Zo ja stuur je antwoord met vraag naar arina.angerman[@]gmail.com  Ik help graag!