Geef jij – 55Plus ZP’er – aan goede doelen?

De vraag: ‘geef jij als 55Plus ZP’er aan goede doelen’ kan ik (Arina) gemakkelijk met JA beantwoorden.  Wie de 55Plus ZP’ers zijn die ik help of wil helpen staat in ander blog. (Noot 1) De financiële bijdragen aan verschillende goede doelen (ANBI’s) zijn voor mij een fiscale aftrekpost. Weet je dat er meer dan 40.000+ ANBI’s zijn in Nederland.

Draag jij als bestuurslid bij aan de zichtbaarheid van je goede doelen op Facebook? Waarom is dat belangrijk? Door een bericht op Facebook te liken en verder te delen onder je vrienden (V/M) = Acties verschijnen berichten … (Advies 2.) Een van de resultaten van het onderzoek What’s Happening Online 2017 door Ruigrok Netpanel is dat Babyboomers (56-71 jaar) het meest bezorgd zijn over de veiligheid van hun online persoonlijke gegevens.

Advies 1. Pas je privacy-instellingen aan op Facebook. Zorg dat alleen je vrienden (V/M) je berichten / je inhoud kunnen lezen!

Advies 2. Leer jij door te lezen? Zo ja, meld je gratis aan op Boomer 4 Boomer nieuws met (maandelijks) waardevolle social media kennis en tips  voor 55Plus ZP’ers door een email te sturen aan arina.angerman[@]gmail.com

Advies 3. Help je favoriete goede doelen door ze op Facebook een ‘Vind ik leuk’ te geven. Daardoor verschijnen berichten van je goede doel ook op je eigen Facebook. Immers volgers op Facebook dragen uiteindelijk bij aan een verhoogd bezoek aan de website en meer donaties. (Noot 2)

P.S. Arina heeft zelf meer dan 10.000 uur ervaring als bestuurslid van maatschappelijke organisaties

Noten

1. Link naar blog ‘Ben jij een ZP’er die 55Plus is?’

2. Zie de conclusie bij de goede doelen Facebook Top 250 van Fundraiser Online (maart 2017)