HOE gebruik jij – 55+ ZP’er – Twitter?

HOE gebruik jij – 55+ ZP’er – Twitter? Het Nederlandse gebruik van Twitter neemt toe met 8% in vergelijking met 2017 (noot 1). Helaas is dit aantal gebruikers niet geanalyseerd in V vrouwen of M mannen. Terwijl van mijn (bijna) 1000 volgers op Twitter er in januari 2018 57% V en 43% M zijn! In de leeftijdsgroep 40-64 jaar is het gebruik van Twitter 21% en dat zijn bijna 600.000 twitteraars (noot 2).

Graag deel ik met jou een viertal recente gebeurtenissen die de kracht van Twitter en een leven lang leren illustreren:

  1. Dankzij de ‘Trends voor jou’ op Twitter ontdekte ik de ontwikkelingen rond het vertrek van minister Halbe Zijlstra en die na het overlijden van minister-president Ruud Lubbers.
  2. Als Bestuurslid van de Europese Vrouwen Lobby (EWL) nam ik 20 februari deel aan de geslaagde jaarlijkse Civil Society Organisations (CSO) consultation meeting van EIGE in Vilnius en sprak ik kort met entrepreneur Madi Sharma die ik tot dan alleen kende van Twitter.
  3. In Vilnius leerde Elvira Buijink mij hoe andere twitteraars toe te voegen aan een tweet en behaalden zij en ik beiden 1000 volgers.
  4. Tijdens de leerzame workshop over ‘Netwerken’ en ‘Storytelling’ door Els Brouwer van Projob, ontdekte ik dat het online netwerk = social media (LinkedIn, Twitter en Facebook) voor mij als 55+ ZP’er (social entrepreneur) het meest waardevolle is.

Adviezen voor 55+ ZP’er (& bestuurslid) die Twitter gebruikt

HOE gebruik jij – 55+ ZP’er die maatschappelijk betrokken is – Twitter? Ben jij jezelf? Gebruik jij #hastags? Social Media Expert Jeanet Bathoorn leerde mij in november 2009 te twitteren. Voor dit blog herlees ik in haar boek Get Social in Business uit 2014 het hoofdstuk over Twitter (p 121-134). (noot 3) Welke zes belangrijkste adviezen geeft Jeanet?

  1. ”Heb jij al eens een search gedaan in Twitter om te kijken wat ze over je zeggen.” (p. 122) en monitor jij de tweets van je conculega’s?
  2. Zit de beinvloeder (influencer) van je doelgroep op Twitter en volgt zij of hij jou?
  3. Via Twitter kun jij iemand vaak het snelste bereiken door een Reply of Direct Message te sturen.
  4. Deel als bedrijf bijvoorbeeld twee keer per dag inhoudelijke kennis met een link naar een artikel om je klanten te informeren. En help je klanten en/of samenwerkingspartners door vragen te beantwoorden of berichten te retweeten.
  5. Heb jij een Ambassadeur van jou, je bedrijf of goede doel? Geeft zij of hij jou / julllie een ander gezicht of extra aandacht? Ik heb een hij als Ambassadeur. Hij –@OpenMarketingTV – heeft NU meer dan 16.500 volgers en retweet veel, heel veel!
  6. “Van de 10 berichten die je plaatst, zijn er 5 afkomstig van anderen (retweets, blogs of nieuws) 3 over je bedrijf of werk en 2 meer persoonlijke tweets.”  (p. 132)

Noten voor meer waardevolle informatie

noot 1. Bron voor deze groei zijn ontvangen uitkomsten van het social media onderzoek 2018 van Newcom.nl

noot 2. Blog HOEveel 40-64 jarigen gebruiken sociale media?

noot 3. Recensie van Get Social in Business in blog Babyboomers die informatie delen op social media