Hoe gebruikte jij sociale media? #GR2018

Hoe gebruikte jij je sociale media tijdens de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen  – #GR2018 – en het referendum?  En welke van de drie – LinkedIn, Facebook of Twitter – vond jij het effectiefst en waarom?

LinkedIn

Op de dag van de #GR2018 verkiezingen zag ik weinig politieke berichten op LinkedIn. Ik ontdekte slechts 1 bericht van een 55+ ZP’er & bestuurslid met een oproep om op de politieke partij van haar keuze te stemmen! Wel plaatste een jongere professional, Tom Leenders, een bericht voor vrienden, (oud) collega’s en kennissen uit zijn zakelijk netwerk. Zijn bericht met als slot ‘Ik hoop op je stem’ ontving 29 likes en 15 comments. De dag voor de gemeenteraadsverkiezingen las ik in de Volkskrant dat de politieke partij van mijn keuze LinkedIn gebruikte om vrouwelijke kandidaten te werven.

Facebook

Hoe veilig ben jij als 55+ ZP’er & bestuurslid op Facebook? Paste jij je privacy-instellingen aan op Facebook? Zorgde jij dat alleen je vrienden (V/M) je berichten / inhoud kunnen lezen! Hoe? Ontdek het antwoord door bij vraagteken ? te zoeken via Snelle hulp naar privacycontrole van Facebook. Op de dag na #GR2018 zette ik de locatiemethode opnieuw uit door te zoeken in instellingen op mijn smartphone. Daardoor heeft een app als Facebook geen toegang tot op welke locatie ik mij bevind. Ik geef Facebook ‘mijn’ data dus niet!

Via de website Veilig Internetten kun jij ontdekken ‘welke informatie [er] zichtbaar is op mijn [jouw] sociale media’.

Twitter

Acties op Twitter door onder andere @AmnestyNL en @BitsOfFreedom resulteerden uiteindelijk in een meerderheid van TEGEN bij het raadgevend referendum over de Wet op de inlichtingen – en veiligheidsdiensten. (Wiv = Sleepwet). De thema’s mensenrechten, veiligheid en privacy speelden bij TEGEN een grote rol! Ook onder de Boomers … immers een van de resultaten van het onderzoek What’s Happening Online 2017 door Ruigrok Netpanel is dat Babyboomers (56-71 jaar) het meest bezorgd zijn over de veiligheid van hun online persoonlijke gegevens. Ik wil als Boomer controle over mijn eigen data houden!

HOE gebruikte jij sociale media?

Het gebruik van sociale media zoals LinkedIn, Twitter en Facebook tijdens #GR2018 kan veel beter!

Een gekozen kandidaat-raadslid in Amsterdam die een 55+ ZP’er & bestuurslid ANBI is, gebruikte LinkedIn niet, gebruikte een voor iedereen toegankelijk (openbaar) account op Facebook en gebruikte verschillende #’s op Twitter. Vooral omdat zij bijna alleen retweette.

VRAGEN over hoe jij sociale media gebruikte

1. Wil jij de vraag welk sociaal mediakanaal – LinkedIn, Facebook of Twitter – voor jou het effectiefste was beantwoorden? Stuur je antwoord + toelichting per e-mail aan arina.angerman[@]gmail.com en ontvang als dank een GRATIS Adviesgesprek van 10-25 minuten.

2. Wil jij GRATIS kennis ontvangen? Wil jij als 55+ ZP’er & bestuurslid ANBI 3 gemakkelijk te implementeren stappen om anders zichtbaar te worden op sociale media zoals LinkedIn, Facebook en Twitter ontvangen? Zo ja, stuur een e-mail aan arina.angerman[@]gmail.com o.v.v. 3 stappen.

P.S. Weet dat het wiel van kennis al is uitgevonden! Leer door te lezen en te doen! Arina van Social Media 4 Boomers is zelf een 55+ ZP’er & bestuurslid ANBI en zij heeft meer dan 10.000 uur ervaring als bestuurslid van op de politieke besluitvorming gerichte goede doelen.