Anders zichtbaar te zijn als 55+ ZP’er & bestuurslid!?

Anders zichtbaar te zijn als 55+ ZP’er & bestuurslid is een actueel maatschappelijk thema. Aan de ene kant gaat het om hoe veilig jij bent op Facebook voor ‘nepnieuws’ en ‘geweld’ op Twitter. Aan de andere kant gaat het als ondernemer om lekkere brood en kaas op de plank te kunnen blijven kopen. Welk thema is belangrijker: veiligheid of inkomen? Voor mij als sociaal ondernemer van 55+ & bestuurslid zijn beiden even belangrijk! Dankzij de #MeToo beweging realiseer ik mij extra hoe belangrijk offline veiligheid is. En ditzelfde geldt ook voor mijn online veiligheid als bestuurslid en maatschappelijk betrokken ondernemer. Ik ben liever ‘safe’!!! Graag geef ik jou 5 Adviezen om anders zichtbaar te zijn als 55+ ZP’er & bestuurslid:

  1. Advies Facebook Pas je privacy-instellingen van je persoonlijke profiel aan op Facebook. Zorg dat alleen je vrienden (V/M) je persoonlijke berichten kunnen lezen! Hoe? Ontdek het antwoord door bij vraagteken ? te zoeken via Snelle hulp naar privacycontrole van Facebook.
  2. Advies Smartphone Zet de locatiemethode uit door te zoeken in instellingen op je smartphone. Daardoor heeft een app als Facebook geen toegang tot op welke locatie jij je bevindt. Geef Facebook ‘jouw’ data niet!
  3. Advies Twitter Acties op Twitter resulteerden uiteindelijk in een TEGEN bij het raadgevend referendum over de Wet op de inlichtingen – en veiligheidsdiensten (Wiv = Sleepwet). Thema’s als mensenrechten, veiligheid en privacy speelden bij een stem TEGEN (net als bij mij) een grote rol. Link naar blog met recente gebeurtenissen die de kracht van Twitter en een leven lang leren illustreren vind je in Noot 1.
  4. Advies LinkedIn Weet jij dat in de leeftijdsgroep 40-64 jaar het gebruik van LinkedIn 35% is in Nederland? In dit zakelijke netwerk gaat het om ruim 1.5 miljoen gebruikers! (Noot 2) Een prachtige kans als jouw klanten / partners zich op LinkedIn bevinden. Heb jij als maatschappelijk betrokken zelfstandige professional / interim-manager elk kwartaal in je agenda staan: actualiseren LinkedIn profiel? Waarom? Weet dat wanneer jij een mogelijke opdracht of kans op samenwerking gaat bespreken deze vrouw of man je LinkedIn profiel heeft bekeken. Is je digitale visitekaartje actueel? (Noot 3) En weet dat in Google Search een LinkedIn profiel vaak hoger eindigt dan jouw / jullie website!
  5. Advies ANBI Deze maand bestaat voor vele 55+ ZP’ers uit het berekenen hoeveel inkomen je als ondernemer in 2017 netto verdiende en hoeveel Euro’s je hebt gegeven aan goede doelen. Heel veel goede doelen zijn een ANBI. Een ANBI is volgens de Belastingdienst een Algemeen Nut Beogende Instelling. Er zijn meer dan 40.000+ ANBI’s in Nederland. Besturen van ANBI’s is terug en vooruit kijken. Dit geldt ook voor een 55+ ZP’er die geld wil verdienen om te blijven investeren in goede doelen. Help jij daarnaast je goede doelen op sociale media zoals LinkedIn, Facebook of Twitter?

Als 55+ ZP’er & bestuurslid ANBI anders zichtbaar te zijn op sociale media?

Wil jij GRATIS kennis ontvangen? Wil jij als 55+ ZP’er & bestuurslid ANBI 3 gemakkelijk te implementeren stappen om anders zichtbaar te worden op sociale media zoals LinkedIn, Facebook en Twitter ontvangen? Zo ja, stuur een e-mail aan arina.angerman[@]gmail.com o.v.v. 3 stappen

P.S. Weet dat het wiel van kennis al is uitgevonden! Leer door te lezen en te doen! Arina van Social Media 4 Boomers is zelf een 55+ ZP’er & bestuurslid. Zij heeft meer dan 10.000 uur ervaring als bestuurslid van op de politieke besluitvorming gerichte goede doelen.

Noot 1.  HOE gebruik jij Twitter? Blog met recente gebeurtenissen die de kracht van Twitter en een leven lang leren illustreren met GRATIS belangrijke HOE adviezen.

Noot 2. Zie voor deze data ‘HOEveel 40-64 jarigen gebruiken sociale media’ https://arinaangerman.com/2018/02/hoeveel-40-64-jarigen-gebruiken-sociale-media/

Noot 3. Wil je weten hoe jij zelf je LinkedIn profiel kunt onderhouden / actualiseren? Door een APK (Algemene Periodieke Keuring) van je eigen LinkedIn profiel te laten doen, ontdek je welke punten jij zelf in je eigen tijd en tempo (Do It Yourself) kunt onderhouden. Waaruit de Service APK-LinkedIn bestaat en hoe je deze kunt bestellen, lees je hier.