Zichtbaar zijn als bestuurslid op social media #peer2peer

Gebruik jij LinkedIn, Twitter of Facebook als bestuurslid? Help jij je goede doel door het plaatsen of delen van berichten zichtbaar te zijn op sociale media? Ik help mijn goede doelen elke week om zichtbaar te zijn op sociale media en bereik daar mooie resultaten mee!

Zichtbaar zijn als bestuurslid op LinkedIn

Maandag 11 juni publiceerde ik een bericht op mijn LinkedIn profiel omdat ik afgelopen zaterdag herkozen werd als bestuurslid. Op donderdag 14 juni heeft dit bericht meer dan 1000 views! Daarmee werk ik ook aan de Know, Like en Trust factor van mijn bedrijf. Paste jij je digitale visitekaartje al aan voor juni 2018? (Noot 1)

Zichtbaar zijn als bestuurslid op Twitter

De kracht van Twitter is vooral het gebruik van een # hashtag. Een # ‘hekje’ op de telefoon. Op die manier kan binnen de tweets gezocht worden op de combinatie van de hastag met dat woord. Zelf gebruik ik als # het meest gezochte woord van 2017 volgens de Merriam Webster Dictionary #feminism. Omdat ik op Twitter verschillende generaties vrouwen en mannen met elkaar verbind, gebruik ik ook regelmatig de #HeForShe : een wereldwijde campagne voor gendergelijkheid. Weet jij dat in de leeftijdsgroep 40-64 jaar het gebruik van Twitter 21% is en dat dat bijna 600.000 twitteraars zijn!? (Noot 2)

Zichtbaar zijn als bestuurslid op Facebook

In de Goede Doelen Top 250 op Fundraiser Online staan per kwartaal het aantal Likes op Facebook van goede doelen. In die van juni 2018 is in het algemeen sprake van een ‘bescheiden groei’ mede door de voortdurende aandacht voor privacy en veiligheid. De ondergrens voor opname is meer dan 2.000 likes en “meer dan de helft van de top 50 ziet zijn aantal likes dus dalen!” Zoals ook Dress Red Day van de Hartstichting. Bescherm jij je privacy bewust op je persoonlijke profiel op Facebook? Deel berichten van je goede doel alleen met je vrienden (V/M)!

Stap voor stap anders zichtbaar zijn als bestuurslid op social media door een #lerendoortedoen strategie

Wil jij als bestuurslid drie gemakkelijk te implementeren stappen om anders zichtbaar te worden op sociale media zoals LinkedIn, Twitter en Facebook GRATIS ontvangen? Zo ja, stuur een e-mail aan arina.angerman[@]gmail.com o.v.v. 3 stappen

P.S. Weet dat het wiel van kennis al is uitgevonden! Leer door te lezen en te doen! Arina van Social Media 4 Boomers is zelf een 55+ bestuurslid met meer dan 10.000 uur ervaring als bestuurslid van op de politieke besluitvorming gerichte goede doelen. (Noot 3)

Noot 1. In de leeftijdsgroep 40-64 jaar is het gebruik van LinkedIn 35% in Nederland. Het gaat in dit zakelijke netwerk om ruim 1.5 miljoen gebruikers!

Noot 2. Blog Hoe zichtbaar ben jij op Twitter? #lerendoortedoen

Noot 3. Blog ‘Wil jij – 55PlusZP – social media kennis en tips’ #levenlangleren

https://angermaneuropa.blogspot.com/2016/10/wil-jij-55plus-social-media-kennis-en.html?view=sidebar