Behind-the-scenes – #1

In 2019 vier ik samen met heel veel jongere en oudere vrouwen en mannen de strijd voor 100 Jaar Vrouwenkiesrecht. In 2018 stemde ik voor de eerste keer op een vrouw op #1: Marjolein Moorman, lijsttrekker van PvdA Amsterdam. In 2019 ga ik bij de verkiezingen voor het Europees Parlement op 23 mei op mijzelf (#15 PvdA) stemmen.

De belangrijkste reden voor mijn kandidatuur als volksvertegenwoordiger is mijn grote verbondenheid met Europa sinds ik als klein meisje in Beerta (provincie Groningen) de nummerborden van auto’s identificeerde als komend uit Zweden, Duitsland of Spanje. Vanuit mijn opleiding geschiedenis hecht ik aan terug te kijken en vanuit mijn grote passie voor emancipatie en politiek kijk ik graag vooruit. Op dit moment volg ik de politieke actualiteit vooral via ‘Trends voor jou’ op Twitter.

Doel Behind-the-scenes

Doel van Behind-the-Scenes is om de komende vier maanden (17 weken) in een wekelijks blog zichtbaar te maken hoe verschillende activiteiten in het kader van 100 jaar Vrouwenkiesrecht en van de PvdA campagne voor de verkiezingen Europees Parlement zich ontwikkelen. Mijn ambitie is om elke week terug te kijken en drie voor mij belangrijke activiteiten te delen. Immers ‘delen is het nieuwe kennen’.

Week #1

1. PvdA Congres op 19.01.19

Tijdens het PvdA Congres in Den Bosch werd ik met applaus en dus algemene stemmen gekozen op een mooie plaats #15. In de Congresbundel staat over mij geschreven: “Arina is een gedreven politica met een groot feministisch hart. Zij communiceert helder en staat voor een waardengedreven politiek. Zij is zelfstandig ondernemer en specialist op het gebied van social media”. Ik ben meer dan 10 jaar een actief betrokken lid van de PvdA vanuit Amsterdam Oost.

2. Vlog #11 100jaarvrouwenkiesrecht

In oktober 2018 ben ik begonnen met vloggen op de Facebook pagina 100jaarvrouwenkiesrecht. De titel van Vlog #11 op 22.01.19 is: “Wil jij – samen met …- de online zichtbaarheid van de verschillende vieringen vergroten? Hoe like dan de pagina … “. Het recht om te stemmen is voor mij het belangrijkste vrouwenrecht / mensenrecht. (women’s rights are human rights) In 1919 is het na de strijd van veel, heel veel vrouwen en mannen gelukt om het gelijke recht om te kunnen stemmen voor vrouwen te verkrijgen. Vlog #1 t/m #10 maken verschillende leuke initiatieven zichtbaar van het democratische recht om te kunnen stemmen voor vrouwen. Een vlog duurt 1 minuut en wordt naast Facebook ook gedeeld op Twitter @ArinaNoel en op Instagram Arina_Angerman.

3. Stemmen voor en op vrouwen te vergroten

is mijn ambitie voor 2019 bij drie verkiezingen die voor Provinciale Staten en Waterschappen op 20 maart en voor het Europees Parlement op 23 mei. Op Twitter kan de impact van de viering van 100 jaar Vrouwenkiesrecht vergroot worden door het gebruik van een #hashtag. Een # ‘hekje’ op de telefoon. Op die manier kan binnen de tweets gezocht worden op de combinatie van hashtag met dat woord. Op 24 januari geeft zoeken op #100jaarvrouwenkiesrecht als resultaat: Sarah Berckenkamp @Museumschat “Het comité 100 jaar vrouwenkiesrecht gaat maandelijks in gesprek over de activiteiten het komende jaar en hoe we die kunnen versterken!”.