Behind-the-scenes – #3

In 2019 vier ik – Arina Angerman – samen met heel veel jongere en oudere vrouwen en mannen de strijd voor 100 jaar Vrouwenkiesrecht in Nederland. En bij de verkiezingen voor het Europees Parlement op donderdag 23 mei kan ik bij de PvdA op mij – plaats #15 -stemmen.

In blog Behind-the-scenes – #3 deel ik drie voor mij belangrijke activiteiten in het kader van 100 jaar Vrouwenkiesrecht en van de PvdA campagne voor de verkiezingen Europees Parlement.

Week #3 Behind-the-scenes

1. European Women’s Lobby (EWL) Board Meeting

In Vilnius (Litouwen) woonde ik als vertegenwoordiger van IAW (International Alliance of Women zie: logo) in Bestuur EWL de vergadering bij op 31 jan. en 1 feb. We spraken o.a. over verdere stappen in de 50:50 Women for Europe Europe For Women campagne. Ik ontdekte dat er in Luxemburg ook verschillende activiteiten in het kader van 100 jaar vrouwenkiesrecht (universal right to vote and stand in elections) plaatsvinden.

2. Vlog #13 100 jaar vrouwenkiesrecht

gaat over fotoverslag door Mieke Schlaman / Vrouwenplaza van ludieke actie en opening van de Fototentoonstelling ‘Vrouwen hebben nooit stilgezeten’ in Den Haag op 1 februari. En blog ‘Behind-the-scenes – #2’. Vlog #13 is voor iedereen te zien op de Facebook pagina 100jaarvrouwenkiesrecht.

3. Met PvdA EP team in Brussel

Op 6 februari was ik in Brussel voor een inspirerende uitwisseling met verschillende leden van het PvdA EP team. Op de Facebook pagina van de Eurodelegatie staat een prachtige foto van het team met ‘Spitzenkandidaat’ #1 Frans Timmermans, #2 Agnes Jongerius, #3 Paul Tang, #4 Kati Piri, #5 Vera Tax en andere kandidaten zoals #15 Arina Angerman.