Behind-the-scenes – #9

In 2019 vieren wij samen met heel veel jongere en oudere vrouwen en mannen de strijd voor 100 jaar vrouwenkiesrecht in Nederland. En bij de verkiezingen voor het Europees Parlement op donderdag 23 mei kan ik bij de PvdA op mij – Arina Angerman #15 – stemmen!

In blog Achter-de-schermen – #9 deel ik drie voor mij belangrijke activiteiten in het kader van 100 jaar Vrouwenkiesrecht en van de PvdA campagne voor de verkiezingen Europees Parlement.

Week #9 Behind-the-scenes

1. Training en foto PvdA in Rotterdam

Op zaterdag 16 maart reis ik met de trein naar Rotterdam voor een training en foto als kandidaat EP. Tijdens de training herontdek ik het mooie Groningse woord snoetjeknovveln (zoenen of vrijen). Voor de fotoshoot word ik prachtig opgemaakt door een visagist. Dit is de eerste keer en net als andere eerste keren vind ik dat ontzettend spannend! De foto is voor een flyer als kandidaat EP.

2. Vlog #19 100 jaar vrouwenkiesrecht

staat dinsdag 19 maart in het teken van het eren van onze (over) grootouders, oma’s en opa’s die zo ontzettend lang en krachtig voor het vrouwenkiesrecht hebben gestreden. Vandaar dat ik op 20.3 eerst een politieke partij kies en vervolgens op een vrouw stem. Vlog #19 op Twitter.

3. Uitslag verkiezingen PS 2019 en WS 2019

De aanslagen in Christchurch (Nieuw-Zeeland) en vooral die in Utrecht maken dat ik maandag vanaf 14.00 uur nieuwe ontwikkelingen online en op tv volg. Gelukkig werk en woon ik in Amsterdam (Oost.) De grote overwinning door Forum van Democratie bij de verkiezingen op 20.3 maken me vastberaden en strijdbaar. Ik weet dat heel veel feministische vrouwen en mannen dat met mij doen!