Behind-the-scenes – #13

In 2019 vieren wij samen met heel veel jongere en oudere vrouwen en mannen de strijd voor 100 jaar vrouwenkiesrecht in Nederland. En bij de verkiezingen voor het Europees Parlement op donderdag 23 mei kan ik bij de PvdA op mij – Arina Angerman #15 – stemmen!

In blog Achter-de-schermen – #13 deel ik drie voor mij belangrijke activiteiten in het kader van 100 jaar Vrouwenkiesrecht en van de PvdA campagne voor de verkiezingen Europees Parlement.

Week #13 Behind-the-scenes

1. Democracy Alive festival – Texel

Op zaterdag 13 april reisde ik voor de eerste keer heen en weer naar het mooieTexel voor ‘the European Democracy Festival’ #Demfest #ThisTimeImVoting en #EUelections2019. Ik bezocht uiteraard ook het pavilion van de European Women’s Lobby (EWL) omdat ik daar bestuurslid van ben en meewerk aan de uitvoering van de 50:50 Vrouwen voor Europa campagne: #WomenForEurope

2. Vlog #23 100 jaar vrouwenkiesrecht

over de # (hashtag) oftewel een hekje op Twitter dat het Comité 100 jaar vrouwenkiesrecht sinds augustus 2018 gebruikt. Resultaat van #100jaarvrouwenkiesrecht is dat alle activiteiten steeds beter zichtbaar worden! Vlog #23 op Twitter.

3. Achtergrond Arina Angerman.

op ‘persoonlijke’ PvdA flyer Zeker zijn – van een sociaal Europa vertel ik kiezers (vrouwen en mannen) over mijn achtergrond. “Grote verbondenheid met Europa ontwikkelde ik als meisje in het Groningse Beerta toen ik nummerborden voorbij zag rijden uit Duitsland of Zweden. Vanuit mijn opleiding Sociale en Politieke Geschiedenis hecht ik aan terugkijken. Vanuit mijn grote passie voor politiek werk ik graag samen vooruit aan een sociaal Europa. Sinds 1985 vanuit Amsterdam, omdat ik hou van vrijheid!”

Dit is het 13e blog Behind-the-scenes … de 12e kun je hier lezen.