Behind-the-scenes – #14

In 2019 vieren wij samen met heel veel jongere en oudere vrouwen en mannen de strijd voor 100 jaar vrouwenkiesrecht in Nederland. En bij de verkiezingen voor het Europees Parlement op donderdag 23 mei kan ik bij de PvdA op mij – Arina Angerman #15 – stemmen!

In blog Achter-de-schermen – #14 deel ik drie voor mij belangrijke activiteiten in het kader van 100 jaar Vrouwenkiesrecht en van de PvdA campagne voor de verkiezingen Europees Parlement.

Week #14 Behind-the-scenes

1. Zeker zijn – van een sociaal Europa

Op zaterdag 20 april ontving ik een doos met veel, heel veel prachtige exemplaren van mijn ‘persoonlijke’ flyer Zeker zijn – van een sociaal Europa. (Zie: foto) Mijn bericht voor vrienden (V/M) op Facebook heeft nu 70 reacties!

2. Vlog #24 100 jaar vrouwenkiesrecht

gaat over mijn gelakte nagels sinds begin 2019. Rechterhand heeft de kleur Happy Anniversary ter ere van het groots vieren van #100jaarvrouwenkiesrecht in Nederland en mijn linkerhand heeft de kleur rood. De mooie kleur van de PvdA. Vlog #24 kun je hier op Twitter bekijken.

3. Feminist in de politiek

Voor de Roost het ledenblad van de PvdA in Amsterdam-Oost ontwikkelde ik een bijdrage ‘Feminist in de politiek’. De eerste zinnen zijn: “Sinds ik voor de eerste keer mocht stemmen voor het Europees Parlement in 1979 ben ik een bewuste feminist. Ik kocht toen feministische klassiekers zoals Simone de Beauvoir De tweede Sekse en Aletta Jacobs Herinneringen, en voerde met studenten V/M heftige discussies over abortus.”

Dit is het 14e blog Behind-the-scenes… de 13e kun je hier lezen.