Behind-the-scenes – #17

In 2019 vieren wij samen met heel veel jongere en oudere vrouwen en mannen de strijd voor 100 jaar vrouwenkiesrecht in Nederland. En bij de verkiezingen voor het Europees Parlement op donderdag 23 mei kan ik bij de PvdA op mij – Arina Angerman #15 – stemmen!

In blog Achter-de-schermen – #17 deel ik drie voor mij belangrijke activiteiten in het kader van 100 jaar Vrouwenkiesrecht en van de PvdA campagne voor de verkiezingen Europees Parlement.

Week #17 Behind-the-scenes

1. “Feminist in de politiek” in Roost

Vrijdag 10 mei verschijnt Roost, de ‘krant’ van PvdA Amsterdam Oost over de Europese Verkiezingen met mijn bijdrage op pagina 10 en 11 over ”Feminist in de politiek”. Ik schreef over hoe ik feministische initiatieven zichtbaar maakte op sociale media zoals Blog, Twitter en Insta. (Link naar Roost van PvdA Amsterdam Oost) Frans Timmermans is een Feminist M en ik ben een Feminist V in de politiek.

2. Vlog #27 100 jaarvrouwenkiesrecht – Strijd!

Op 9 mei woon ik de feestelijke opening bij van Strijd! 100 jaar vrouwenkiesrecht in het Groninger Museum. De prachtige tentoonstelling over de lange en geslaagde strijd voor het actieve en passieve kiesrecht van vrouwen en mannen in Nederland. Deze strijd verbindt Groningen waar ik Politieke en Sociale Geschiedenis studeerde met Amsterdam waar ik sinds 1985 woon en werk. Vlog #27 kun je hier op Twitter bekijken.

3. Playlist Stem 23 mei Arina Angerman #Stem4Arina

Op 15 mei staat Let’s Stick Together door Bryan Ferry als Nr: 8 op deze Playlist die een andere dimensie geeft aan mij als PvdA kandidaat ‘Zeker zijn – van een sociaal Europa’.

Dit is het 17e blog Behind-the-scenes… de 16e kun je hier lezen.