Achter-de-Schermen-#21

In 2019 vieren wij samen met heel veel jongere en oudere vrouwen en mannen de strijd voor 100 jaar vrouwenkiesrecht in Nederland. En bij de verkiezingen voor het Europees Parlement op donderdag 23 mei stemde ik bij de PvdA op Arina Angerman #15!

In blog Achter-de-schermen – #21 deel ik drie voor mij belangrijke activiteiten in het kader van 100 jaar Vrouwenkiesrecht en het leven van een bijna gepensioneerde.

#21 Achter-de-Schermen

1. Bijna gepensioneerde

In de mooie zomer van 2019 lees ik in een column van econoom en journalist Matthijs Bouwman over ZZP’ers dat de grootste groep de bijna gepensioneerden zijn. Arina van Social Media 4 Boomers behoort bij deze groep. ZZP’er worden was in 2014 de enige mogelijkheid voor mij om extra inkomen te verwerven.

2. Vlog 31 #100jaarvrouwenkiesrecht

Op dinsdag 3 september gaat Vlog 31 over tentoonstelling Strijd! vanuit het perspectief van Groningen en International Alliance of Women (IAW). Vlog gaat over (nieuw) blog op angermaneuropa.blogspot.com en over gesprekken met kiezers V/M die bewust op mij stemden op 23 mei.

3. Blijf economisch zelfstandig

Economisch zelfstandig blijven is al decennia mijn persoonlijke ambitie. Het vergroten van de economische zelfstandigheid van vrouwen is sinds 1995 een speerpunt van het nationale emancipatiebeleid. Het belang van economisch zelfstandig zijn, blijkt vooral tijdens turbulente periodes zoals scheiding van of geweld door een partner.

In 2019 bestaat mijn inkomen om te wonen, te werken en te leven uit drie bronnen: 1. persoonlijk pensioen (gebaseerd op grote deeltijdbanen), 2. ZZP’er en 3. passief inkomen (toeslagen en crowdfunding). Daarmee behoor ik gelukkig niet tot de groep van werkende armen. (Norm in 2014 voor een alleenstaande is 1063 Euro per maand.)

Dit is het 21e blog Achter-de-Schermen … de 20e kun je hier lezen