Achter-de-Schermen-#23

In blog Achter-de-Schermen-#23 deel ik drie voor mij – sociaal ondernemer – belangrijke activiteiten in het leven van een bijna gepensioneerde.

In 2019 vieren wij samen met heel veel jongere en oudere vrouwen en mannen de strijd voor 100 jaar vrouwenkiesrecht in Nederland. En bij de verkiezingen voor het Europees Parlement op donderdag 23 mei stem ik – net als 1605 andere kiezers V/M – bij de PvdA op Arina Angerman die op plaats #15 staat!

Achter-de-Schermen-#23

1. Feminist voor de Grootste Onderneming van Nederland

Als bewuste #feminist sinds 1979 herontdek ik door deel te nemen aan vrijwillige activiteiten vanuit het Tijdschrijft voor Genderstudies en de PvdA twee sterke waarden:

Zeker zijn van Baas in eigen buik (inspiratie Lilianne Ploumen – Co-chair She Decides en Tweede Kamerlid PvdA);

Zeker zijn van Gewenste omgangsvormen (inspiratie Prof. Dr. Jeanne de Bruijin – voorzitter bestuur Tijdschrift voor Genderstudies)

Door 8 uur per week vrijwillig actief te zijn voor maatschappelijke organisaties zoals een politieke partij of een vrouwenorganisatie maak ik deel uit van De Grootste Onderneming van Nederland.

2. Gebruik een # hashtag

Op 3 oktober 2019 bezocht ik de derde Rosa Manus lezing van Atria met als hashtag #RosaManuslecture. Vrouwelijke ondernemers en social media experts waar ik regelmatig iets van leer zijn Jeanet Bathoorn (VrijheidsOndernemer) en Elja Daae (boek Super social). Elja stuurde mij haar laatste e-mail over #’s op LinkedIn en Jeanet over ‘Sun or Snow’. Jeanet gebruikt als hashtag op Twitter #FreedomEntrepreneurcruise2019 en Elja #blogpraat. Zelf gebruik ik als hashtag #feminist, #learningbydoing en #eskills.

3. #Beijing20 en #SDG5

In oktober 2019 is het vijf jaar geleden dat ik als vertegenwoordiger van de International Alliance of Women (IAW) gekozen werd in het bestuur van de European Women’s Lobby (EWL). In Lissabon vierden we ook #Beijing20 (1995-2015) [zie foto] en nam ik de 2015 calendar ‘From Words to Action’ mee. In 1995 was ik een individueel lid van de PvdA en de IAW. Ik reisde in de zomer van 1995 als individuele deelnemer naar het NGO Forum in Huairou (China) en ontdekte daar de kracht van Internet en e-mail. Augustus 2019 word ik lid van WO=MEN omdat zij in NL de implementatie van het duurzame ontwikkelingsdoel van de Verenigde Naties #SDG5 die over gendergelijkheid en empowerment van vrouwen en meisjes gaat, coördineren.

Dit is het 23e blog Achter-de-Schermen … de 22e kun je hier lezen.