Gendergelijkheid #2

Hoe gaat het met drie prio’s die ik formuleerde voor 2020? In blog Gendergelijkheid #1 staan ze beschreven.

1. Persoonlijke preventie als leefstijl

Gezondheid blijft in 2020 mijn grootste uitdaging. Gelukkig daalde mijn gewicht door anders te drinken in januari. De twee extra kg’s door alle lekkers in december zijn verdwenen. Twee avonden per week thuis ’s avonds geen alcohol lukte!

2. Maatschappelijke focus #SDG5

De dagelijkse acties (behalve zondag) op Twitter voor #feministindepolitiek #Beijing25 zijn nu tot en met Dag 30. In 2015 schreef ik in een blog na de viering van Beijing20 in Amsterdam over een leven lang leren #eskills.

Weet jij dat het aantal gebruikers van Twitter in Nederland groeide met 13%, aldus het Nationale Sociaal Media Onderzoek 2020 van Newcom.nl En het aantal gebruikers van LinkedIn en Facebook groeide ook, namelijk met 2%.

3. Herken jij je als Boomer?

Regelmatig voer ik gesprekken met mensen over wie Boomers zijn. Ik gebruik de omschrijving van Jeanet Bathoorn, Freedom Entrepreneur, in Get Social. Haar en mijn (Baby) Boomers zijn geboren tussen 1946 en 1960. Waar herken je een Boomer aan? Zij of hij gebruikte vroeger een zwarte bakelieten hangtelefoon met draaischijf om te bellen, luisterde samen met … naar lp’s op de pick-up en las papieren (fictie en non-fictie) boeken. Herken jij je?

Welke antwoorden geef jij op onderstaande vragen?

  1. Wil jij de stap zetten van e-mailen naar kennis en informatie delen via social media? 
  2. Ben jij een 60Plus professional, bestuurder of zelfstandige die online veilig kennis of informatie wil delen via social media?
  3. Wil jij je goede doelen (ANBI’s) helpen om waardevolle informatie via social media te delen?

Stuur je antwoorden naar arina.angerman[@]gmail.com van Social Media 4 Boomers en ontvang gratis een (authentieke) reactie!

P.S. Met de kennis van NU begon ik in 2011 regelmatig te bloggen = het delen van kennis via internet. Het is een samenvoeging van website en logboek (in: Jeanet Bathoorn, Get Social 2014, p. 191). Ik begon met bloggen op angermaneuropa.blogspot.com. Inmiddels zijn daar 74 blogs gepubliceerd.

Maatschappelijke focus in 2020