Gendergelijkheid #3

Economisch zelfstandig blijven is al decennia de ambitie waaraan ik als vrouw werk als professional, vrijwilliger of zelfstandige. In blog Gendergelijkheid #3 deel ik tweewekelijks de voortgang.

In 2020 ga ik me focussen op Acties op Social Media, Bloggen en Advies (Consultancy) aan 60-plus vrouwen die ZZP’er oftewel zelfstandige zijn! Hoe gaat het met drie prio’s die ik formuleerde voor 2020?

1. Persoonlijke preventie als leefstijl (e-health)

Gezond blijven is in 2020 mijn grootste uitdaging. Gelukkig is mijn gewicht weer hetzelfde als het Startgewicht in de app FatSecret. Ik ging elke week in 2020 twee keer naar de fitness (Fit aan ’t IJ) en wandelde in februari twee dagen meer dan 15.000 stappen!

2. Maatschappelijke focus Gender Gelijkheid (#SDG5)

Elke dag een tweet delen (behalve zondag) op Twitter met als # (hashtag) #feministindepolitiek en #Beijing95 . Deze tweets deelde ik op @ArinaNoel Inmiddels zijn het er 42. Oeps … ik gebruik regelmatig ook als hashtag #Beijing25 en #feministinpolitics. De achtergrond voor dat laatste is dat ik als bestuurslid van de Europese Vrouwen Lobby bijna elke dag tweets en berichten in mijn tweede taal het Engels lees of schrijf. Ook schreef ik sinds 2011 21x een blog in het Engels op angermaneuropa.blogspot.com. Onder andere vier blogs in 2015 toen we wereldwijd 20 jaar Beijing Platform for Action (resultaat van de vierde VN Wereldvrouwenconferentie in 1995 in China) vierden.

3. Gevraagd Worden als spreker

In de afgelopen weken werd ik twee keer gevraagd als spreker. Deze derde prio is nog in ontwikkeling. Ik antwoordde inmiddels 1x met ja.

Mijn inzicht dankzij de vraag ‘Wat heeft je blog je gebracht’?’ in de allerlaatste #blogpraat is dat bloggen mij focus bracht en alle blogs samen geven een mooi overzicht van persoonlijke en professionele ontwikkeling sinds 2011.

In blog Gendergelijkheid #1 staan de drie prio’s voor 2020 beschreven.