Gendergelijkheid #5

Economisch zelfstandig blijven is al decennia de ambitie waaraan ik als vrouw met leren door te doen als leerstijl werk. Nu als professionele vrijwilliger of zelfstandige. In blog Gendergelijkheid #5 deel ik tweewekelijks de voortgang.

In 2020 ga ik me focussen op Acties op Social Media, Bloggen en Advies (Consultancy) aan 60-plus vrouwen die ZZP’er oftewel zelfstandige zijn! Hoe gaat het met drie prio’s die ik formuleerde voor 2020 en die in blog Gendergelijkheid #1 staan beschreven.

1. Persoonlijke preventie als leefstijl (e-health)

Gezond en vitaal blijven is in 2020 en zeker in tijden van CORONA mijn grootste uitdaging. Helaas kan ik in week 12 niet meer naar de fitness (Fit aan ’t IJ). Wel fietste ik deze week 2x een uur en deed ik 1x mee met NL in Beweging … bleef vitaal. En gelukkig ook gezond!

2. Maatschappelijke focus Gender Gelijkheid (#SDG5)

Elke dag een tweet delen (behalve zondag) op Twitter met als # (hashtag of haakje) #feministindepolitiek en #Beijing25 ben ik mee gestopt op Dag 60: “door het #coronavirus realiseer ik me hoe geweldig het is financieel onafhankelijk te zijn en vrije dagen te kunnen nemen tot in april.” Op 8 maart #IWD2020 publiceerde ik voor de vijfde keer een blog op angermaneuropa.blogspot.com en liep ik samen met 10.000 andere vrouwen en mannen mee in de Women’s March in Amsterdam.

3. Gevraagd Worden als spreker

Mijn professionele ambitie is Gevraagd te Worden als spreker. Mijn profiel bij ZIJSpreekt is geactualiseerd en ook ben ik In Beeld met ‘Van Nadeel naar Voordeel’. Deze titel is zeker nu van toepassing! Graag spreek ik over hoe je als vrouw een leven lang economisch zelfstandig blijft door leren door (het) te doen!

Dit is het vijfde blog Gendergelijkheid. Het vierde is hier te lezen.