Gendergelijkheid #6

Economisch zelfstandig blijven is al decennia de ambitie waaraan ik als vrouw met leren door te doen als leerstijl werk. Nu als professionele vrijwilliger en zelfstandige. In blog Gendergelijkheid #6 deel ik tweewekelijks de voortgang.

In 2020 ga ik me focussen op Acties op Social Media, Bloggen en Advies (Consultancy) aan 60-plus vrouwen die ZZP’er oftewel zelfstandige zijn! Hoe gaat het met drie prio’s die ik formuleerde voor 2020 en die in blog Gendergelijkheid #1 staan beschreven. Uiteraard worden de prio’s op dit moment anders ingevuld.

1. Persoonlijke preventie als leefstijl

Gezond en vitaal blijven is zeker in tijden van corona mijn en onze grootste uitdaging. Ik doe drie keer per week mee met ‘NL in Beweging’ (15 minuten) en wandel elke dag 15 minuten om de dagelijkse boodschappen te doen. Gelukkig drink ik nog steeds twee avonden per week geen alcohol. Daarmee lukte anders te drinken in het eerste kwartaal van 2020 goed!

2. Maatschappelijke focus gendergelijkheid (#SDG5)

Bezig zijn met deze maatschappelijke focus is vooral zichtbaar in Acties op Social Media zoals op Twitter, Facebook of Instagram. En in een bijdrage als bestuurslid van de European Women’s Lobby (EWL) aan de IAW Newsletter (pagina 3-4).

3. Gevraagd Worden als spreker (Vlog)

Deze professionele ambitie is door de crisis vertaald in een wekelijkse (op dinsdag) vlog ‘wat betekent het om te leven in tijden van corona’ voor mij als 60-plus ZZP’er. Er zijn inmiddels twee vlogs gepubliceerd op Twitter, Facebook en Instagram. Elke week spreek ik over een nadeel en een voordeel voor mij als ZZP’er Social Media 4 Boomers.

We leven nu wereldwijd in Slechte Tijden. Blijf allen gezond en vitaal op weg naar Andere Tijden!

Dit is het zesde blog Gendergelijkheid. Het vijfde is hier te lezen.

Gendergelijkheid (SDG5) bij Tropenmuseum