Gendergelijkheid #7

Economisch zelfstandig blijven is al decennia de ambitie waaraan ik als vrouw met leren door te doen als leerstijl werk. Nu als professionele vrijwilliger en zelfstandige. In blog Gendergelijkheid #7 deel ik tweewekelijks de voortgang.

In 2020 ga ik me focussen op Acties op Sociale Media, Bloggen en Advies (Consultancy) aan 60-plus vrouwen die ZZP’er oftewel zelfstandige zijn! Hoe gaat het met drie prio’s die ik formuleerde voor 2020 en die in blog Gendergelijkheid #1 staan beschreven. Uiteraard worden alle prio’s op dit moment anders ingevuld.

1. Persoonlijke preventie als leefstijl

Gezond blijven in tijden van corona is onze grootste uitdaging. Hoe zorg ik voor minder of geen coronakilo’s? Twee avonden per week geen alcohol drinken en ook twee avonden per week minder alcohol = 1/2 flessen wijn. En drie of vier keer per week meedoen met ‘Nederland in Beweging’ en bijna elke dag buiten 30 minuten wandelen voor de dagelijkse boodschappen. Ik mis naar Fit aan ’t IJ (foto) gaan!

2. Maatschappelijke focus gendergelijkheid (#SDG5)

Bezig zijn met deze maatschappelijke focus is vooral zichtbaar in Acties op Sociale Media. Als professionele vrijwilliger kan ik gelukkig dankzij goed werkend internet actief blijven als bestuurslid van de Euopean Women’s Lobby en bijdrage leveren aan EWL Policy Brief: Putting equality between women and men at the heart

3. Gevraagd Worden als spreker (Vlog)

Deze professionele ambitie is door de crisis vertaald in een wekelijkse (op dinsdag) Vlog wat betekent het om te leven in tijden van corona voor mij als 60-plus ZZP’er. Inmiddels zijn er 4 gepubliceerd op Twitter, Facebook en Instagram. Ik spreek over een nadeel en een voordeel… Op 14 april vertelde ik over de eerste corona dode die ik persoonlijke kende en over heel veel online kunnen lezen. Ik ontdekte in De Amerikaanse Prinses van Annejet van der Zijl dat er in 1918 wereldwijd 50 miljoen mensen stierven door de Spaanse griep.

Ons leven wordt in Nederland (en wereldwijd) vooral bepaald door alle maatregelen rond COVID-19.

Dit is het zevende blog Gendergelijkheid. Het zesde is hier te lezen.

Naar Fit aan ’t IJ gaan is helaas onmogelijk