Gendergelijkheid #9

Economisch zelfstandig blijven is al decennia de ambitie waaraan ik als vrouw met leren door te doen als leerstijl werk. Nu als professionele vrijwilliger en zelfstandige. In blog Gendergelijkheid #9 deel ik tweewekelijks de voortgang.

In 2020 ga ik me focussen op Acties op Sociale Media, Bloggen en Advies (Consultancy) aan 60-plus vrouwen die ZZP’er oftewel zelfstandige zijn! Hoe gaat het met drie prio’s die ik formuleerde voor 2020 en die in blog Gendergelijkheid #1 staan beschreven. Uiteraard worden prio’s door de corona maatregelen enigszins anders ingevuld.

1. Persoonlijke preventie als leefstijl

Gezond blijven in tijden van corona is onze grootste uitdaging. Zo drink ik drie avonden per week geen alcohol en doe ik tenminste vier keer per week mee met ‘Nederland in Beweging’ (via uitzending gemist of laptop) en ga ik bijna elke dag buiten 30 minuten wandelen voor de dagelijkse boodschappen. Ik heb een eigen actie voor Mama Cash, het feministische fonds waaraan ik sinds 1989 regelmatig geef. De actie gaat over mijn of liever ‘ons’ streven naar minder (2 of ?) coronakilo’s. https://for.mamacash.org/fundraisers/arinaangerman/lichter-dankzij-minder-coronakilo–s Doneer jij ook 10 Euro per kilo lichter voor deze actie? Ik wil mijn BMI van bijna 35 verlagen in de komende maanden!

2. Maatschappelijke focus gendergelijkheid (#SDG5)

Bezig zijn met deze maatschappelijke focus is vooral zichtbaar in Acties op Sociale Media. Ik ben als ondernemer individueel lid van WO=MEN en maak een punt van gendergelijkheid en tekende de petitie van WOMEN Inc. Voor ons allen geldt: feminist V/M in de politiek is een marathon.

3. Gevraagd Worden als spreker (vlog)

Dankzij een wekelijkse vlog (op dinsdag) wat betekent het om te leven in tijden van corona als 60-plus vrouw met nadeel en voordeel op 5 mei ontdekte coronacollectie.nl mij op Twitter. Het resultaat is dat de zeven ‘corona’ vlogs opgenomen zijn in deze collectie. De zevende werd door hen getweet en staat hieronder als foto. Inmiddels ging ik naar de kapper!

Ons leven wordt in Nederland (en wereldwijd) vooral bepaald door alle maatregelen rond COVID-19.

Dit is het negende blog Gendergelijkheid. Het achtste is hier te lezen.