Gendergelijkheid #22

Sociaal-psychologisch en economisch zelfstandig blijven als vrouw is al decennia de ambitie waaraan ik door persoonlijke ontwikkeling als leerstijl werk. In 2021 blijf ik daaraan werken als vrijwilliger voor vrouwenrechten in de politiek. In blog Gendergelijkheid #22 deel ik tweewekelijks de voortgang sinds het begin van 2020.

In de eerste maanden van 2021 ga ik me focussen op Acties via Sociale Media zoals Twitter, LinkedIn en Instagram (arina_angerman) en Blogs op deze website arinaangerman.com en blogspotangerman.europa.

Voor 2021 formuleer ik drie prioriteiten

  1. Persoonlijke preventie als leefstijl Samen met elkaar vitaal en gezond blijven is onze grootste uitdaging! Ik beweeg thuis regelmatig (5x per week) mee met Walk at Home. Daarnaast drink ik drie avonden per week thuis geen alcohol. En wandel elke dag 30 minuten voor de dagelijkse boodschappen.
  2. Maatschappelijke focus gendergelijkheid (#SDG5). Bezig zijn met deze maatschappelijke focus is vooral zichtbaar op Twitter als @ArinaNoel. Immers #feminist zijn in de politieke besluitvorming is een marathon, die ik sinds 1979 stap voor stap loop. Sinds de zomer van 2020 doe ik mee met de PvdA actie #omdatikhetverdien voor #equalpay en volg het project vooral op Instagram! Bij gendergelijkheid (#SDG5) focus ik op 5.5 besluitvorming (decision making process) 5.6 seksuele rechten (Baas in eigen buik / She Decides campagne) en 5.8 gebruik ICT technologie (enhance use) [Noot 1] Ik maak daarmee deel uit van de beweging voor sociale rechtvaardigheid (social justice movement) met het oog op de duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties voor 2030 (de SDG5 Alliantie Nederland).
  3. Feminist zijn en doen. Tijdens mijn studie in Groningen – Sociale en Politieke Geschiedenis – raakte ik betrokken bij Gendergeschiedenis en Genderstudies. Als historica ga ik 10 herstories ontwikkelen voor het project Gender Gap van Wikipedia. Als politieke campaigner steun ik de politieke partij van mijn keuze: PvdA. Tot de Tweede Kamerverkiezingen op 17 maart maak ik deel uit van het team van de enthousiaste en strijdlustige kandidaat #30 Fatihya Abdi. Als dochter van een bakker in het Groningse Beerta en als feminist ben ik ontzettend blij met Lilianne Ploumen op #1. In 2019 stond op mijn persoonlijke PvdA flyer ”Zeker zijn – van een sociaal Europa.” ‘Ben jij ook voor? Vrij = Baas in eigen buik. Omdat recht op een legale en veilige abortus een vrouw de kans geeft economisch zelfstandig te blijven.’

Deze tas ontving ik van WO=MEN waar ik lid van werd in 2019.

Noot 1. Over economische zelfstandigheid en gebruik van ICT schreef ik eind 2020 een blog