Gendergelijkheid #21

Economisch zelfstandig blijven als #vrouw is al decennia de ambitie waaraan ik door persoonlijke ontwikkeling als leerstijl werk (noot 1.). In december 2020 als vrijwilliger voor #vrouwenrechten in de politiek en als zelfstandige Social Media 4 Boomers. In blog Gendergelijkheid #21 (na een IAW event in wk 48 zie: vlog 20) deel ik tweewekelijks de voortgang sinds het begin van 2020.

In de laatste maand van 2020 ga ik me focussen op Acties via Sociale Media, Blogs en Advies (Consultancy) aan 60 plus M & M’s: feministische vrouwen en mannen (HeForShe’s). Hoe gaat het met drie prioriteiten die ik begin 2020, formuleerde? Door de corona maatregelen in Nederland worden zij sinds maart anders ingevuld.

1. Persoonlijke preventie als leefstijl

Samen met elkaar vitaal en gezond blijven is onze grootste uitdaging! Ik blijf twee keer per week naar Fit aan ’t IJ gaan en beweeg thuis regelmatig mee met Nederland in Beweging of Walk at Home. Daarnaast drink ik drie avonden per week thuis geen alcohol. Gelukkig ben ik van nature vrolijk en enthousiast.

2. Maatschappelijke focus gendergelijkheid (#sdg5)

Bezig zijn met deze maatschappelijke focus is vooral zichtbaar op Twitter als @ArinaNoel. Immers #feminist in de politieke besluitvorming zijn is een marathon, die ik sinds 1979 stap voor stap loop. Sinds de zomer doe ik mee met de PvdA actie #omdatikhetverdien voor #equalpay en volg het project vooral op Instagram! Bij gendergelijkheid (#sdg5) focus ik op 5.5 besluitvorming (decision making process) 5.6 seksuele rechten (Baas in eigen buik / She Decides campagne) en 5.8 gebruik ICT Technologie (enhance use) (noot 2). Ik maak daarmee deel uit van de beweging voor sociale rechtvaardigheid (social justice movement) met het oog op de duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties voor 2030 (de SDG5 Alliantie Nederland).

3. Online training vrouwenrechten

De online training ‘sociale media kanalen vrouwenrechten’ van vier weken is niet gestart, omdat er 30.11 geen deelnemers waren voor de pilot. Omdat het gebruik van actief kiesrecht voor en door vrouwen mijn grootste passie is, plaats ik hier een link naar een YouTube over het effect van politieke participatie door vrouwen in Nederland sinds 1919. Gelukkig staat hoogleraar rechten Barbara Oomen uit Zeeland op plaats 21 van de PvdA Tweede Kamerlijst en is zij heel goed te vinden op sociale media.

noot 1. Blog ‘Blijf economisch zelfstandig’ uit 2019 op angermaneuropa.blogspot.com

noot 2. Voorbeeld als online reporter ‘early remote work’ uit 1995 op LinkedIn

Dit is het eenentwintigste blog Gendergelijkheid. Het twintigste is hier te lezen

Vrouw met cap (rechts) is voorbeeld van ‘early remote work’ in 1995 in China