Behind-the-scenes – #6

In 2019 vier ik – Arina Angerman – samen met heel veel jongere en oudere vrouwen en mannen de strijd voor 100 jaar vrouwenkiesrecht in Nederland. En bij de verkiezingen voor het Europees Parlement op donderdag 23 mei kan ik bij de PvdA op mij – plaats #15 – stemmen!

In blog Behind-the-scenes – #6 deel ik drie voor mij belangrijke activiteiten in het kader van 100 jaar Vrouwenkiesrecht en van de PvdA campagne voor de verkiezingen Europees Parlement.

Week #6 Behind-the-scenes

1. PES Election Congress in Madrid (foto)

Op vrijdag 22 en zaterdag 23 februari neem ik deel aan dit Congres van Socialisten en Democraten waarbij Frans Timmermans gekozen wordt tot zogeheten Spitzenkandidaat (S & D) en een gezamenlijk Manifest ‘Een nieuw sociaal contract voor Europa’ wordt gepresenteerd met als tussenkop ‘Een feministisch Europa met gelijke rechten voor iedereen.’ Een ambitie die ik van harte onderschrijf uit dit Manifest, is: ‘Ieder persoon heeft het recht om over zijn eigen lichaam te beslissen’. Voor mij betekent dit ‘baas in eigen buik’ / recht op een legale en veilige abortus.

2. Vlog #16 100 jaar vrouwenkiesrecht

gaat over de Elfstedentocht in 1986. Dat is op dinsdag 26.2 precies 33 jaar geleden. Ik ging toen met mijn ‘nieuwe’ liefde kijken in Harlingen. Vlog #16 is te zien op Twitter @ArinaNoel

3. Equal Pay Day: gelijk loon voor gelijk werk

Woensdag 27.2 is het Equal Pay Day en dat wordt o.a. gevierd met een mooie actie door (feminist) Frans Timmermans #1 op de PvdA lijst voor het Europees Parlement. Link naar zijn actie #ItsTime to end the gender pay gap in Europe op Twitter

Motto Fair Free Sustainable #ItsTime #ProgressiveEurope