Actualiseer jij – 55Plus ZP’er – je LinkedIn profiel?

Door het lezen van een bericht op Frankwatching over ‘De groei van het nieuwe LinkedIn’ realiseerde ik me dat LinkedIn NU veel meer wordt gebruikt voor netwerken en personal branding. Noot 1 Voor mij was en is LinkedIn nog vooral een digitale visitekaartje  (digitale Rolodex). Immers ‘oude’ en ‘nieuwe’ opdrachtgevers of samenwerkingspartners googelen eerst je naam en daarbij komt je LinkedIn profiel eerder dan je website als ondernemer.

Wat ontdek jij door je eigen naam te googelen …? Daarom is het regelmatig actualiseren van je digitale visitekaartje op LinkedIn zo relevant! Realiseer jij je (Baby) Boomer dat je nog 5-10 jaar verschillende opdrachten en daarmee klanten te vinden hebt, voordat je recht hebt op AOW? Behoor jij in NL tot de bijna 1/4 miljoen ZZP’ers – vrouwen en mannen – van 55 tot 65 jaar voor wie dit geldt? En/of geniet jij nu of binnenkort al van een maandelijks deeltijdpensioen?

Waarom is regelmatig werken aan je eigen vindbaarheid op LinkedIn zo ontzettend belangrijk? De belangrijkste … alleen daardoor blijf je financieel succesvol en daarmee economisch zelfstandig!

Gratis adviezen aan 55Plus ZP’ers (V/M) over hoe jij vindbaar blijft op LinkedIn.

Advies 1. Actualiseer je digitale visitekaartje op LinkedIn tenminste 1x per maand. Hierdoor blijf jij zichtbaar voor je zakelijke relaties op LinkedIn!

Advies 2. Reserveer elke week tenminste 15 minuten per dag in je agenda voor je LinkedIn profiel. Juist belangrijk en een mooie kans  voor jou omdat in de leeftijdsgroep 40-64 jaar het gebruik van LinkedIn 35% is in NL. Noot 2

Advies 3. Heb jij als leerstijl ‘leren door (het) te doen’? Waarschijnlijk wel want NU gebruik je een smartphone en in de 80’s een vaste telefoon met draaischijf om te bellen.

Bonus Advies bovenstaande en andere adviezen staan uitgebreider beschreven in eBook Het geheim van social media voor 55Plus ZP’ers (& bestuursleden) 10 Adviezen om stap voor stap meer zichtbaar en vindbaar te worden! Dit DIY (Do It Yourself) eBook is voor 6,55 Euro (excl. BTW) te bestellen door een email te sturen aan arina.angerman[@]gmail.com o.v.v. eBook Het geheim …

Noten

1. Link naar artikel op Frankwatching door Bianca van de Ketterij De groei van het nieuwe LinkedIn

2. Uit blog ‘Dagelijks gebruik van LinkedIn neemt (in vergelijking met 2016) toe met 33%’