Staat op jouw LinkedIn profiel dat je bestuurslid bent?

Weet jij dat er meer dan 40.000 ANBI’s in Nederland zijn? Een ANBI is volgens de Belastingdienst een algemeen nut beogende instelling. Zelf draag ik bij in tijd en geld aan een ANBI die al meer dan 120 jaar werkt aan gelijke politieke rechten voor vrouwen en mannen in de praktijk: Vrouwenbelangen! Draag jij bij aan de zichtbaarheid van activiteiten van je ANBI’s op LinkedIn, Twitter of Facebook? (Noot 1)

Bij een recente Ronde Tafel sessie van Vaker In De Media adviseerden de aanwezige deelnemers (V) mij om te blijven schrijven over bestuursleden in plaats van ‘beslissers’. Is op jouw LinkedIn profiel zichtbaar dat jij bestuurslid van … bent en welke activiteiten jij en je ANBI uitvoeren?

Drie gratis adviezen aan 55 Plus ZP’ers die bestuurslid van een ANBI zijn:

Advies 1. Pas je privacy-instellingen aan op Facebook. Zorg dat alleen je vrienden (V/M) je berichten / je inhoud kunnen lezen! Waarom? Een van de resultaten van het onderzoek What’s Happening Online 2017 door Ruigrok Netpanel is dat Babyboomers (56-71 jaar) het meest bezorgd zijn over de veiligheid van hun online persoonlijke gegevens.

Advies 2. Help je favoriete goede doelen door ze op Facebook een ‘Vind-ik-leuk’ te geven! Waarom is dat belangrijk? Daardoor verschijnen berichten van jouw goede doelen (ANBI’s) ook op je persoonlijke Facebook pagina en kunnen jouw vrienden (V/M) dit bericht lezen, waarderen en verder delen. Jouw honderden of duizenden vrienden (V/M) dragen uiteindelijk bij aan een verhoogd bezoek aan de website van je ANBI’s en meer donaties (Noot 2).

Advies 3. Bovenstaande en andere adviezen staan uitgebreider beschreven in eBook Het geheim van social media voor 55Plus ZP’ers (& bestuursleden) 10 Adviezen om stap voor stap meer zichtbaar en vindbaar te worden! Dit DIY (Do It Yourself) eBook is voor 6,55 Euro (excl. BTW) te bestellen door een email te sturen aan arina.angerman[@]gmail.com o.v.v. eBook Het geheim …

Noten

1. Arina Angerman heeft meer dan 10.000 uur ervaring als bestuurslid van diverse maatschappelijke organisaties.

2. Zie conclusie bij de goede doelen Facebook Top 250 van Fundraiser Online (maart 2017) “Uit het benchmarkonderzoek ‘State of Digital Fundraising’ bleek vorig jaar al dat volgers op Facebook uiteindelijk bijdragen aan een verhoogd bezoek aan de website en meer directe en indirecte donaties, dus zal dit proces zich ongetwijfeld voortzetten, aangezien er voor veel goede doelen sectoren nog wel wat te winnen valt.”