Wil jij – 55+ ZP’er – ook geven aan goede doelen?

Babyboomers van 55+ willen geld blijven verdienen. Zij willen lekkere brood en kaas op de plank kunnen blijven kopen! De groep 55+ ZZP ‘ers bestaat in Nederland uit meer dan 200.000 mannen en vrouwen en deze groep groeit onder hoogopgeleiden en vrouwen.

De maand december bestaat voor vele 55+ ZP’ers uit het afronden van werkzaamheden, het berekenen hoeveel inkomen je hebt verdiend en hoeveel Euro je wilt geven aan goede doelen. Geef jij 1, 5 of 10% aan je goede doelen? Heel veel goede doelen zijn een ANBI. Volgens de Belastingdienst is een ANBI een algemeen nut beogende instelling. Weet jij dat er meer dan 40.000 ANBI’s zijn in NL? Ik geef zelf 10% van mijn netto inkomen als ondernemer aan goede doelen. En jij?

Graag geef ik jou 55+ ZP’er – Peer 2 Peer – een aantal gratis Adviezen:

Advies 1. Pas je privacy-instellingen aan op Facebook. Zorg dat alleen je vrienden (V/M) je berichten / je inhoud kunnen lezen! Waarom? Een van de resultaten van het onderzoek What’s Happening Online 2017 door Ruigrok Netpanel is dat Babyboomers (56-71 jaar) het meest bezorgd zijn over de veiligheid van hun online persoonlijke gegevens.

Advies 2. Help je favoriete goede doelen door ze op Facebook een ‘Vind-ik-leuk’ te geven! Waarom is dat belangrijk? Daardoor verschijnen berichten van jouw goede doelen (ANBI’s) ook op je persoonlijke Facebook pagina en kunnen jouw vrienden (V/M) dit bericht lezen, waarderen en verder delen. Jouw honderd(en) vrienden (V/M) dragen uiteindelijk bij aan een verhoogd bezoek aan de website van je favoriete goede doelen en meer donaties.

Advies 3. Reserveer elke week tenminste 15 minuten per dag in je agenda voor je LinkedIn profiel. Een mooie kans voor jou omdat in de leeftijdsgroep 40-64 jaar het gebruik van LinkedIn 35% is in Nederland. (Noot 1)

Advies 4. Leer jij door te lezen en te doen? Zo ja, meld je gratis aan op Boomer 4 Boomer nieuws met (maandelijks ) waardevolle sociale media kennis en tips voor hoogopgeleide 55+ ZP’ers door een email te sturen aan arina.angerman[@]gmail.com o.v.v. B4B kennis en tips.

Advies 5. Bonus Bovenstaande en andere adviezen staan uitgebreider beschreven in eBook Het geheim van social media voor 55Plus ZP’ers (& bestuursleden) 10 Adviezen om stap voor stap meer zichtbaar en vindbaar te worden! Dit DIY (Do It Yourself) eBook is voor 6,55 Euro (excl. BTW) te bestellen door een email te sturen aan arina.angerman[@]gmail.com o.v.v. eBook Het geheim …

Noot 1 Uit blog ‘Dagelijks gebruik van LinkedIn neemt (in vergelijking met 2016) toe met 33%’.

P.S. Arina Angerman heeft zelf meer dan 10.000 uur ervaring als bestuurslid van maatschappelijke organisaties.