HOE financieel succesvol blijven als 55+ ZP’er?

Babyboomers van 55+ willen financieel succesvol blijven. Toch? Zij willen immers lekkere brood en kaas op de plank kunnen blijven kopen! Hoe kun jij dat doen met zelfmanagement? Door als zelfstandige professional (ZP’er) werkend als interim-manager of ondernemer goed zichtbaar en vindbaar te zijn op social media zoals LinkedIn. Waarom? 1. Masja Slootweg op LinkedIn: “Met LinkedIn kun je tot 4x meer leads genereren dan via Facebook of Twitter”. Ik ontdekte Masja in een mail van Femke Hogema die duizenden inspireert om financieel succesvol te ondernemen! 2. Omdat LinkedIn in 2017 veel meer gebruikt wordt voor online netwerken en personal branding. 

Financieel succesvol blijven door LinkedIn te gebruiken

Weet je dat in de leeftijdsgroep 40-64 jaar het gebruik van LinkedIn 35% is in Nederland. (Noot 1 ) Een mooie kans voor jou! Waarom? De belangrijkste reden is dat (bestaande of potentiële) klanten of samenwerkingspartners je naam gaan googelen en dan bijna altijd als eerste je LinkedIn profiel ontdekken! Wat ontdek jij door je eigen naam te googelen?

In de periode van terugkijken op 2017 en plannen maken voor 2018 voerde ik ook verschillende gesprekken over geld verdienen en investeren. Mijn ambitie als 55+ ZP’er is meer geld verdienen als ondernemer om meer te kunnen investeren in goede doelen. Graag geef ik jou hoogopgeleide 55+ ZP’er 4 adviezen hoe jij ook financieel succesvol kunt blijven!

HOE kun jij – 55+ ZP’er – financieel succesvol blijven?

Advies 1. Door gratis social media informatie en kennis te ontvangen van een koploper. Leer door te lezen en te doen. Meld je gratis aan voor (tweewekelijks) Boomer 4 Boomers nieuws voor hoogopgeleide 55+ ZP’ers door een email te sturen aan arina.angerman[@]gmail.com o.v.v. B4B kennis en tips.

Advies 2. Wil jij gratis een advies over je social media strategie op LinkedIn, Twitter of Facebook, stuur een email met je 06 aan arina.angerman[@]gmail.com o.v.v. gratis advies. Jij ontvangt binnen 48 uur een email met een voorstel (data op din, woe of don + tijd tussen 10-13 uur) voor een gratis adviesgesprek van 25 minuten. NB! Dit gratis advies eindigt 14 februari 2018.

Advies 3. Ben jij een DIY (Do It Yourself) persoon? Door de voor jou meest relevante drie Adviezen stap voor stap toe passen – zelfmanagement – word jij meer zichtbaar en vindbaar. Bestel eBook (6,55 Euro excl. BTW) Het geheim van social media voor 55Plus ZP’ers (& bestuursleden) door een email te sturen aan arina.angerman[@]gmail.com o.v.v. eBook Het geheim … Dit eBook is op dit moment niet meer verkrijgbaar. Het wordt in de zomer van 2020 geactualiseerd met als focus 60Plus ZZP’ers.

Advies 4. Het gebruik van Internet als professioneel netwerk stijgt in de leeftijdsgroep 55-65. (Noot 2) Door een APK (Algemene Periodieke Keuring) van je eigen LinkedIn profiel te laten doen, ontdek je welke punten jij zelf in je eigen tijd en tempo (DIY) kunt verbeteren. Informatie over welke varianten er zijn en hoe deze APK-LinkedIn te bestellen is, lees je hier (link).

Noot 1. Uit blog ‘Dagelijks gebruik van LinkedIn neemt (in vergelijking met 2016) toe met 33%’

Noot 2. ‘Steeds meer ouderen op sociale media'(CBS onderzoek). In de leeftijdsgroep 55-65 jaar gebruikt meer dan 80% sociale media. Het gebruik van Internet als professioneel netwerk is in deze groep gestegen van 14% (in 2012) naar 26% (in 2017).