Behind-the-scenes – #7

In 2019 vier ik – Arina Angerman – samen met heel veel jongere en oudere vrouwen en mannen de strijd voor 100 jaar vrouwenkiesrecht in Nederland. En bij de verkiezingen voor het Europees Parlement op donderdag 23 mei kan ik bij de PvdA op mij – plaats #15 – stemmen!

In blog Behind-the-scenes – #7 deel ik drie voor mij belangrijke activiteiten in het kader van 100 jaar Vrouwenkiesrecht en van de PvdA campagne voor de verkiezingen Europees Parlement

Week #7 Behind-the-scenes

1. PvdA #ZekerZijn acties in Amsterdam West

Voor de PvdA campagne voor de verkiezingen van Provinciale Staten in Noord-Holland en Waterschap Amstel-Gooi-Vecht (AVG) doe ik 2 maart mee aan acties in Amsterdam West. Samen met andere PvdA-leden uit Amsterdam voeren we vele gesprekken met kiezers en delen we flyers Stem PvdA. Zeker NU! uit.

2. Vlog #17 100 jaar vrouwenkiesrecht

gaat 5 maart over heldinnen en helden van 1919. Zij zorgden ervoor dat vrouwen na een decennialange strijd in Nederland het actieve kiesrecht verwierven.

3. Blog 8 maart over #heldinnen zoals Aletta Jacobs

Vrijdag is het 8 maart en dan vieren ‘wij’ in Nederland dat vrouwen nog geen gelijke rechten in de praktijk hebben. Deze week ontwikkel ik een blog die gaat over mijn ambitie voor financieel succesvolle vrouwen en eerdere content van drie 8 maart blogs hergebruikt. In Nederland is het thema #heldinnen. Vandaar dat het blog ook gaat over de beroemde arts en feminist Aletta Jacobs, die op 8 maart 1879 in Groningen promoveerde.

Foto Arina en Aletta Jacobs, Tentoonstelling ‘Stemt Hoopvol’ in Haarlem