Meten = weten: social media gebruik Boomers

Babyboomers die geboren zijn tussen 1946 en 1960, herkennen meten = weten. Hoe is het social media gebruik van Boomers? Dankzij inspirerende Boomer en peer Annet van Betuw ontdekte ik deze week nieuwe cijfers.

Tip Het gebruik van sociale netwerken door personen en bedrijven stijgt volgens het CBS sterk. 8 op de 10 mensen die internetten, gebruiken actief een sociaal netwerk zoals WhatsApp, LinkedIn, Facebook of Twitter. In 2014 gebruikt ruim de helft (53%) van de bedrijven een sociaal netwerk als Facebook of LinkedIn.  Van de vrouwen en mannen tussen de 45-65 gebruikt bijna driekwart een sociaal netwerk. Dat is een stijging met 24% ten opzichte van 2012!

LinkedIn (professioneel netwerk) gebruiken 32% van de mannen tussen de 45 en 65 jaar tegenover 23% van de vrouwen. Facebook en Twitter gebruiken 66% van de vrouwen tussen de 45 en 65 jaar oud. Terwijl 58% van de mannen dat doen. Van de hoogopgeleiden gebruiken er 52% LinkedIn en 60% Facebook & Twitter (sociaal netwerk).

Vragen

  • Wat vind jij van het sociaal media gebruik door Boomers?
  • Gebruik jij als bestuurder, zelfstandige of projectmanager LinkedIn, Facebook of Twitter?
  • Wil je informatie over mogelijkheden om social media te gebruiken?

Antwoord stuur arina.angerman[at]gmail.com een e-mail met je vraag. Ik help je graag!