Ben jij een ZP’er die 55Plus is?

De vraag: ‘wie zijn de 55Plus ZP’ers die jij helpt of wilt helpen’ wordt regelmatig aan mij – zelf een ZP’er die 55Plus is, gesteld. Deze week zocht ik via Google naar een antwoord voor ZP’er en ontdekte een mooie passende omschrijving ‘zelfstandige zonder personeel met een hbo of wo opleiding die bij de Kamer van Koophandel staat ingeschreven als zelfstandige ondernemer’. Een andere vraag: ‘wie zijn de Boomers die 55Plus zijn’? De groep (Baby)boomers wordt verschillend omschreven en beleefd … op Wikipedia zijn ze (grofweg) geboren tussen 1945 en 1955 en in What’s Happening Online 2017 door Ruigrok Netpanel zijn ze tussen de 56-71 jaar.

Advies 1. Blijf financieel succesvol als 55Plus ZP’er door regelmatig je LinkedIn profiel aan te passen. Waarom? Weet dat in Google Search je LinkedIn profile vaak hoger eindigt dan je website. Via een actueel LinkedIn profile kunnen potentiële opdrachtgevers jou vinden!

Advies 2. Draag als bestuurslid / activist bij aan de zichtbaarheid van je goede doel op Facebook. Waarom? Jouw financiële bijdrage aan een goed doel (ANBI) is waarschijnlijk een fiscale aftrekpost. Jij helpt je ANBI ook door een bericht op Facebook te liken en verder te delen onder je vrienden (V/M) – Acties.

Advies 3. Heb als leerstijl ‘leren door (het) te doen’. Waarom? Waarschijnlijk gebruikte jij in de 80’s en 90’s een vaste telefoon met draaischijf om te bellen. En leerde je om via een laptop te Skypen of met een smartphone te bellen.

Vragen: Ben jij een ZP’er die 55Plus is of ben jij een 55Plusser die ZP’er is geworden door de economische crisis? Welk van de 3 adviezen is voor jou het waardevolst? Laat je antwoord weten in een email aan arina.angerman[@]gmail.com ook als je een gratis Advies over social media wilt!