HOE veilig te zijn als bestuurslid 55+?

Wil jij als bestuurslid 55+ veilig zijn op sociale media zoals LinkedIn, Twitter en Facebook? Waarom? 1. Een van de resultaten van het onderzoek What’s Happening Online 2017 door Ruigrok Netpanel is dat Babyboomers (56-71 jaar) het meest bezorgd zijn over de veiligheid van hun online persoonlijke gegevens. 2. Zorgvuldig omgaan met feiten en informatiebronnen is en blijft belangrijk zeker in deze tijd van feitencheck en nepnieuws.

Hoe veilig jij zelf bent als bestuurslid 55+ op sociale media, kun je via de website Veilig Internetten ontdekken bij ‘welke informatie [er] zichtbaar is op mijn sociale media’. (Noot 1)

Hoe veilig te zijn als bestuurslid 55+? Graag geef ik jou 4 gratis Adviezen – peer 2 peer:

Advies 1. Pas je privacy-instellingen aan op Facebook. Zorg dat alleen je vrienden (V/M) je berichten / inhoud kunnen lezen! Hoe? Ontdek het antwoord door bij vraagteken ? te zoeken via Snelle hulp naar Privacycontrole van Facebook.

Advies 2. Help je favoriete goede doelen / politieke partij door ze op Facebook een ‘Vind-ik-leuk’ te geven! Waarom is dat belangrijk? Daardoor verschijnen berichten van jouw goede doelen (ANBI’s) ook op je persoonlijke Facebook pagina en kunnen jouw vrienden (V/M) dit bericht lezen, waarderen en verder delen. Jouw honderd(en) vrienden dragen bij aan een verhoogd bereik van de berichten van je goede doelen / politieke partij. (Noot 2)

Advies 3. Wil jij een gratis advies over je sociale media strategie op LinkedIn, Twitter of Facebook? Zo ja, stuur een email met je 06 aan arina.angerman[@]gmail.com o.v.v. gratis advies. Jij ontvangt binnen 48 uur een email met een voorstel (data op din, woe of don + tijd tussen 10-13) voor een gratis adviesgesprek van 25 minuten. NB! Dit gratis advies eindigt 14 februari 2018.

Advies 4. Leer jij door te lezen en te doen? Zo ja, meld je gratis aan voor Boomer 4 Boomers nieuws met tweewekelijks waardevolle sociale media kennis en tips voor hoogopgeleide 55+ ZP’ers die bestuurslid zijn,  op deze website in de rechterbalk.

Noot 1 Link naar veilig internetten https://veiliginternetten.nl/themes/sociale-media/situatie/welke-informatie-zichtbaar-op-mijn-sociale-media/

Noot 2 Geef jij aan goede doelen, ANBI’s? Wil jij – 55+ ZP’er – ook geven aan goede doelen?

P.S. Weet dat het wiel van kennis en tips al is uitgevonden! Leer door te lezen en te doen! Arina van Social Media 4 Boomers is zelf 55+ en heeft meer dan 10.000 uur ervaring als bestuurslid van op de politieke besluitvorming gerichte goede doelen. Zij heeft op LinkedIn 1000+ contacten en op Twitter bijna 1000 volgers.