Wil jij anders twitteren? #leestijd 2 min

Wil jij anders twitteren? Wil jij je bedrijf of goede doel versterken door het plaatsen of delen van berichten op Twitter?

De afgelopen week ontdekte ik zelf een aantal keren het belang van anders twitteren:

  1. Op 11.10 ontdek ik dat 61% van de volgers van president Donald Trump op Twitter ‘fake’ zijn. Trump gebruikt Twitter om zijn boodschap ongefilterd bij het publiek te krijgen (zie: VPRO gids wk  40, p 33).
  2. Op 09.10 (her)ontdekte ik als Tip bij Rond-de-Tafel met VIDM (Vaker In De Media) dat er nog heel veel journalisten actief zijn op Twitter en daar naar uitgesproken meningen zoeken.
  3. Concluderend uit 1 en 2 anders twitteren helpt om goede volgers te krijgen en met een duidelijke opinie in berichten op Twitter jouw bedrijf of goede doel zichtbaar te maken voor journalisten!
  4. Via Twitter kun jij iemand het snelste bereiken door een persoonlijk bericht (‘Direct Message’) te sturen.
  5. In februari ’18 ontdekte ik dankzij de ‘Trends voor jou’ op Twitter de ontwikkelingen rond het vertrek van de toenmalige minister van Buitenlandse Zaken, Halbe Zijlstra (VVD).

Zichtbaar zijn als #feminist op Twitter

De kracht van Twitter is vooral het gebruik van een #hashtag. Een # ‘hekje’ op de telefoon. Op die manier kan binnen de tweets gezocht worden op de combinatie van hastag met dat woord. Het is nu 100 jaar geleden dat de eerste vrouw – Suze Groeneweg – werd gekozen in de Tweede Kamer door mannen. Een # voor het vieren van 100 jaar actief kiesrecht voor vrouwen in 2019 is #100jaarvrouwenkiesrecht (Noot 1).

Wil jij als supporter van gendergelijkheid of als feminist V/M drie gemakkelijk te implementeren stappen om anders zichtbaar te worden op Twitter GRATIS ontvangen?

Zo ja, stuur een e-mail aan arina.angerman[@]gmail.com o.v.v. 3 Twitter stappen.

Wat Arina van Social Media 4 (voor) Boomers anders doet is dat zij als 55-plusser – ZZP’er en bestuurslid goed doel – als leerstijl leren door (het) te doen heeft en aandacht schenkt aan veilig zijn. Dankzij de #MeToo beweging realiseerde zij zich extra hoe belangrijk veiligheid is. Zij twittert liever ‘safe’ ter preventie van ‘online geweld’ op Twitter.

P.S. Mijn goede na te volgen voorbeelden op Twitter zijn politicus Lodewijk Asscher uit Amsterdam en ondernemer Jeanet Bathoorn uit Ubbergen. Ik sprak ze meerdere keren persoonlijk en volg ze online sinds eind 2009.  De 33+ miljoenen ‘fake followers’ van Donald Trump ontdekte ik dankzij een tweet van @Hermaniak. Ik ken Herman alleen van Twitter.

Noot 1 Blog ‘Vrouwen in de Politiek op #Twitter’

Vrouwen in de Politiek op #Twitter