Vrouwen in de Politiek op #Twitter

Vrouwen in de Politiek is op 3 juli 2018 een zeer actueel thema: Het is hoog tijd voor de eerste vrouwelijke premier (NOS). Kamervoorzitter Khadija Arib pleit voor een vrouwenquotum en vrouwen moeten meer durven bij Nieuwsuur. De aanleiding is dat we op 3 juli 2018 vieren dat 100 jaar geleden de eerste vrouw – Suze Groeneweg – werd gekozen in de Tweede Kamer.  Zij werd gekozen dankzij stemmen door mannen (#HeForShe); vrouwen hadden op dat moment geen actief kiesrecht. Suze Groeneweg werd in 1918 1 van de in totaal 100 Tweede Kamerleden. Een # voor het vieren van 100 jaar kiesrecht is #100jaarvrouwenkiesrecht. Suze Groeneweg vertegenwoordigde een voorloper van de huidige PvdA. Meer over haar loopbaan in de politiek (inclusief tentoonstelling), leest u op de website van ProDemos.

Gaat Femke Halsema weer twitteren?

Femke Halsema is al enige weken heel veel in het nieuws. “Halsema staat bekend als een fanatiek twitteraar. Ze heeft uiteindelijk zo’n 320.000 volgers, in de Nederlandse politiek hebben alleen PVV-leider Geert Wilders, premier Mark Rutte en D66-leider Alexander Pechtold er meer. Halsema geeft een drukbezocht ‘Twitterfeest’ in Pakhuis de Zwijger, om ‘de vrijheid van meningsuiting in het algemeen’ te vieren. In 2016 trekt ze de stekker uit haar twitteraccount, omdat ze de ‘(anonieme) schreeuwers, bullies en andere griezels’ zat is. ” Bron:  http://www.at5.nl/artikelen/183672/profiel-halsema-zei-burgemeestersketen-niet-om-te-gaan-hangen Ze kreeg de burgemeestersketen om op 12 juli 2018. Gaat de nieuwe burgemeester van Amsterdam, Femke Halsema, weer twitteren (samen met haar team)?

Zichtbaar zijn op Twitter – #

De kracht van Twitter is vooral het gebruik van een # hashtag. Op die manier kan binnen de tweets gezocht worden op de combinatie van de hashtag met een woord zoals #100jaarvrouwenkiesrecht. Weet jij dat in de leeftijdsgroep 40-64 jaar het gebruik van Twitter 21% is en dat dat bijna 600.000 twitteraars zijn!? (Noot 1)

Vrouwen in de Politiek – nieuwe kansen in 2019

Nieuwe kansen voor meer Vrouwen in de Politiek bieden de komende verkiezingen voor Waterschappen, Provinciale Staten en Europees Parlement in 2019. Volgens de factsheet vrouwen in de politiek van Atria uit 2017 is het percentage vrouwen in waterschapsbesturen 22%, in Provinciale Staten 35% en de Nederlandse delegatie van het Europees Parlement 42%.

Bij de verkiezingen voor het Europees Parlement in mei 2014 had Nederland twee vrouwelijke lijsttrekkers: CDA en D66. Enkele vrouwen in het Europees Parlement die actief zijn op Twitter: CDA Esther de Lange @Esther_de_Lange en Annie Schreijer-Pierik @AnnieSchreijer; D66 Sophie in ’t Veld @SophieintVeld en Marietje Schaake @MarietjeSchaake; PvdA AgnesJongerius @a_jongerius en KatiPiri @KatiPiri; GroenLinks JudithSargentini @judithineuropa (Noot 2)

Stap voor stap anders zichtbaar worden als vrouw in de politiek op social media door een #lerendoortedoen strategie

Wil jij als vrouw in de politiek drie gemakkelijk te implementeren stappen om anders zichtbaar te worden op sociale media zoals LinkedIn, Twitter en Facebook GRATIS ontvangen? Zo ja, stuur een e-mail aan arina.angerman[@]gmail.com o.v.v. 3 stappen

Noot 1. Blog Hoe zichtbaar ben jij op Twitter? #lerendoortedoen

Noot 2. Blog Hoe gebuikte jij sociale media? #GR2018