Achter-de-Schermen-#24

In blog Achter-de-Schermen-#24 deel ik drie voor mij – sociaal ondernemer – belangrijke activiteiten in het leven van een bijna gepensioneerde.

In 2019 vieren wij samen met heel veel jongere en oudere vrouwen en mannen de strijd voor 100 jaar vrouwenkiesrecht in het Europese deel van Nederland. En bij de verkiezingen voor het Europees Parlement op 23 mei stem ik – net als 1605 andere kiezers V/M – bij de PvdA op Arina die op plaats #15 staat.

Achter-de-Schermen-#24

1. Feminist voor de Grootste Onderneming van Nederland

Als bewuste #feminist sinds 1979 ontdek ik door deel te nemen aan vrijwillige activiteiten door en namens International Alliance of Women – maatschappelijke organisatie – als mijn belangrijkste waarden: vrijheid om te kunnen stemmen op de vrouw van mijn keuze in Nederland en alleen te kunnen reizen als vrouw in Europa.

2. Gebruik een # hashtag – #FeministsWantSystemChange

In September 2020 is het vijfentwintig jaar geleden dat in Beijing het Platform for Action als resultaat van de vierde VN Wereldvrouwenconferentie wordt vastgesteld. Ter voorbereiding daarop ontwikkelde Nederland een rapport over de geboekte voortgang inzake vrouwenemancipatie oftewel gendergelijkheid (#SDG5) en bespraken honderden vrouwen en mannen de stand van zaken tijdens een ‘Generation Equality’ conferentie in Genève in oktober 2019 (zie: foto). De 410 deelnemers V/M gebruikten daarvoor naast #FeministsWantSystemChange ook de hashtags #Beijing25 en #GenerationEquality.

3. Ideale klant gaat Twitter gebruiken

Na de vele vrijwillige activiteiten als lid van de International Alliance of Women die deze ‘living legacy’ vertegenwoordigt in het bestuur van de European Women’s Lobby (EWL), verlegde ik de focus weer meer op Social Media 4 Boomers. Zelf Tweets of Retweets sturen als Actie en 60-plus-vrouwen ZZP’ers Adviseren is waar ik blij van word en energie van krijg. Ik zie dat mijn ideale klant haar gebruik van een # kan verbeteren. Vragen staat vrij … heb jij een vraag over hoe jij Twitter kunt gebruiken voor je project, bedrijf of goede doel? Mail deze gerust naar arina.angerman[at]gmail.com en ontvang gratis een antwoord.

Dit is het 24e blog Achter-de-Schermen … de 23e kun je hier lezen.