Achter-de-Schermen-#25

In blog Achter-de-Schermen-#25 deel ik drie voor mij – sociaal ondernemer – belangrijke activiteiten in het leven van een bijna gepensioneerde.

In 2019 vieren wij samen met heel veel jongere en oudere vrouwen en mannen de strijd voor 100 jaar vrouwenkiesrecht in het Europese deel van Nederland. En bij de verkiezingen voor het Europees Parlement op 23 mei stem ik – net als 1605 andere kiezers V/M – bij de PvdA op Arina Angerman die op plaats #15 staat.

Achter-de-Schermen-#25

1. Gebruik een # hashtag – #eskills of #Beijing25

In 2020 is het vijfentwintig jaar geleden dat in Beijing het Platform for Action als resultaat van de vierde VN Wereldvrouwenconferentie wordt vastgesteld. In 1995 was ik ‘in between jobs’ en ging als individuele deelnemer naar het NGO-Forum in Huairou. Tijdens de viering van 20 jaar Beijing Platform for Action schreef ik in een blog: ”Dankzij het NGO-Forum worden e-mailen en Internet nieuwe manieren voor (inter)nationaal netwerken en lobbyen. Vrouwen en hun organisaties gaan websites maken zoals op het Vrouwenplein in De Digitale Stad Amsterdam.” Met de kennis van NU ontwikkelde zich in 1995 mijn passie voor een leven lang leren van nieuwe digitale vaardigheden #eskills.

2. Digitale veiligheid op social media

Voor (bijna) gepensioneerden is digitale veiligheid op social media zoals bij voorbeeld op Facebook erg belangrijk. Niet alle 60 plussers V gebruiken Facebook veilig. Ze delen hun berichten openbaar en niet alleen met vrienden V/M. En in november 2019 publiceert de gemeente Amsterdam een agenda Digitale Veiligheid en haalt de crowdfundingcampagne voor Freedom Internet in 3.5 dag 2.500.000 op!

3. Online veiligheid voor 60-plus vrouwen

Tijdens het jaarcongres van ECP ‘De Toekomst van de informatiesamenleving’ (zie: foto) ontdek ik het belang van digitale veiligheid voor 60-plus vrouwen. Oftewel hoe ontzettend belangrijk het is de online veiligheid van 60-plus vrouwen die zelfstandige zijn, te bevorderen. Dit thema past bij mij en mijn collega’s in Nederland en België: 60 plus zelfstandigen die online geld willen (blijven) verdienen en zich inzetten als bestuurslid voor een goed doel. In mijn geval is dat voor vrouwenrechten oftewel voor #SDG5 gendergelijkheid (gender equality).

Dit is het 25e blog Achter-de-Schermen … de 24e kun je hier lezen.