Achter-de-Schermen-#26

In blog Achter-de-Schermen-#26 deel ik drie voor mij – sociaal ondernemer – belangrijke activiteiten in het leven van een bijna gepensioneerde.

In 2019 vieren wij samen met heel veel jongere en oudere vrouwen en mannen de strijd voor 100 jaar vrouwenkiesrecht in het Europese deel van Nederland. En bij de verkiezingen voor het Europees Parlement op 23 mei stem ik – net als 1605 andere kiezers V/M – bij de PvdA op Arina Angerman die op plaats #15 staat.

Achter-de-Schermen-#26

1. Online veiligheid op Twitter #16DaysOfActivism

Online veiligheid van 60-plus vrouwen die zelfstandige zijn, is ontzettend belangrijk. Immers in Nederland heeft een op de zes Nederlandse vrouwen cybergeweld meegemaakt. (zie: toelichting bij Acties). Zelf tweet ik als vrijwilliger @ArinaNoel sinds maandag 25 november 16 achtereenvolgende dagen (#16DaysOfActivism) voor International Alliance of Women (IAW), opgericht in 1904 als Wereldbond voor Vrouwenkiesrecht, om het thema van Geweld tegen Vrouwen en Meisjes: feiten en acties onder de aandacht te brengen. Een van de schokkende feiten is dat 41.000 vrouwen in Nederland besneden zijn terwijl vrouwelijke genitale verminking sinds 1993 in Nederland verboden is. (zie: foto).

Geweld tegen vrouwen is een mensenrechtenschending. Helaas heeft vier op de tien Nederlandse vrouwen in haar leven fysiek geweld meegemaakt.

2. Website Social Media 4 Boomers verbeteren

Een leven lang ontwikkelen betekent ook regelmatig werken aan de website ArinaAngerman.com. De afgelopen weken verbeterde ik de veiligheid door te mailen met de hosting provider en door enkele tips uit ‘Experttips voor websites met resultaat‘ toe te passen op de dienst APK-LinkedIn. Elke twee weken noteer ik het aantal bezoekers op de website Social Media 4 Boomers. Bezoekers komen vooral via een doorverwijzing op social media zoals Twitter, LinkedIn of Facebook: (referral genoemd).

3. Economische zelfstandigheid van vrouwen

Economisch zelfstandig blijven is al decennia de ambitie waaraan ik als vrouw werk als professional, vrijwilliger of zelfstandige. Hoe ik economisch zelfstandig ben, staat te lezen in blog die op 8 maart 2019 is gepubliceerd. Een ander thema dat mij bezighoudt is de ‘pension pay gap’ tussen vrouwen en mannen. Het verschil in de Europese Unie is gemiddeld 36% en in Nederland is het (aanvullend) pensioen 40% lager. Dit probleem kan worden opgelost door ‘financial literacy’ en door passief inkomen.

Dit is het 26e blog Achter-de-Schermen … de 25e kun je hier lezen

‘Mijn clit telt’ / ‘My clit counts’ tijdens ‘Generation Equality’ conferentie op 28.10.2019.