Gendergelijkheid #1

Ambitie 2020

Economisch zelfstandig blijven is al decennia de ambitie waaraan ik als vrouw werk als professional, vrijwilliger of zelfstandige.

‘In 2020 ga ik me focussen op Acties op Social Media, Bloggen en Advies (Consultancy) aan 60-plus vrouwen die ZZP’er oftewel zelfstandige zijn! Ik wil Gevraagd Worden als spreker en meer passief inkomen genereren.’ aldus blog Achter-de-Schermen #27. In dit blog deel ik de vijf voor mij – Arina Angerman – belangrijkste activiteiten in 2019. TOP waren #100jaarvrouwenkiesrecht en #PvdA kandidaat #15 voor het Europees Parlement. Hoewel ‘Boomer’ het Van Dale Woord van het Jaar 2019 is geworden, past de typering niet bij mij als sociaal ondernemer: Social Media 4 Boomers.

Inmiddels keek ik als persoon en ondernemer terug op 2019 door de systematiek van My Best Year Yet (sinds 2017) te gebruiken en maakte ik een Plan voor 2020. Welke drie prio’s formuleerde ik:

1. Persoonlijke preventie als leefstijl

Gezondheid (Health) is mijn prio 1. Mijn grootste uitdaging oftewel goede voornemen (sinds 2012) blijft om 5 kg af te vallen door anders te eten (drinken) en te bewegen in 2020. Helaas daalde mijn gewicht in 2019 niet. Ik ontdekte door de statistieken op angerman.europa (meten = weten strategie) dat blog ‘Persoonlijke preventie als leefstijl’ uit 2016 een populair bericht is begin 2020. Op 14 januari publiceer ik een nieuw blog. Goede voornemen voor 2020 is:

  • Anders bewegen. Ik doe 1x per week mee met NL in beweging en ga net als in 2019 twee keer per week naar Fit aan ’t IJ.
  • Anders eten (wordt anders drinken). Twee avonden per week thuis ’s avonds geen alcohol (witte wijn of witbier) voor mij!

2. Mijn belangrijkste maatschappelijke focus voor 2020 wordt SDG 5. Gender Gelijkheid.

Actie op Twitter #Feministindepolitiek #Beijing95

Een concrete vertaling van 2. is elke dag (behalve zondag) een tweet delen met als # (hashtag) #feministindepolitiek en #Beijing95. Tijdens de viering van 20 jaar Beijing Platform for Action (resultaat van de vierde VN Wereldvrouwenconferentie in 1995 in China) in 2015 schreef ik in een blog: “Dankzij het NGO-Forum worden e-mailen en Internet nieuwe manieren voor (inter)nationaal netwerken en lobbyen. Vrouwen en hun organisaties gaan websites maken zoals op het Vrouwenplein in De Digitale Stad Amsterdam.” Inmiddels stuurde ik 17 dagen een tweet. De laatste tweet in deze serie op @ArinaNoel is “een to-do was en is een betere vertegenwoordiging van Feminist F/M in de Europese besluitvorming. NL is NU 50:50 F/M in Europees Parlement en deze wordt lager na Brexit op 31.1”

3. Gevraagd Worden als spreker

Deze derde prio is nog in ontwikkeling. In week 4 werk ik achter de schermen aan het actualiseren van mijn profiel op Zij Spreekt. De titel van een lezing is NU ‘Elk nadeel heb zijn voordeel’ citaat van Johan Cruijff uit 1997. In de komende weken ga ik Gevraagd Worden door inspirerende businesscoach Hugo Bakker herlezen en verder werken aan het implementatieplan i.o.