Gendergelijkheid #4

Economisch zelfstandig blijven is al decennia de ambitie waaraan ik als vrouw met leren door te doen als leerstijl werk. NU als professionele vrijwilliger of zelfstandige. In blog Gendergelijkheid # 4 deel ik tweewekelijks de voortgang.

In 2020 ga ik me focussen op Acties op Social Media, Bloggen en Advies (Consultancy) aan 60-plus vrouwen die ZZP’er oftewel zelfstandige zijn! Hoe gaat het met drie prio’s die ik formuleerde voor 2020 en die in blog Gendergelijkheid #1 staan beschreven?

1. Persoonlijke preventie als leefstijl (e-health)

Gezond en vitaal blijven is in 2020 mijn grootste uitdaging. Ik ging elke week in 2020 twee keer naar de fitness (Fit aan ’t IJ) en dronk twee avonden per week thuis geen alcohol. Daarmee lukte anders te drinken!!!

2. Maatschappelijke focus Gender Gelijkheid (#SDG5)

Elke dag een tweet delen (behalve zondag) op Twitter met als # (hashtag of haakje) #feministindepolitiek en #Beijing95. Deze tweets deelde ik op @ArinaNoel Inmiddels zijn het er 53 en gebruik ik steeds vaker #Beijing25. Ik ontdekte dat ik leef in een land waar 73% van de vrouwen ‘experienced sexual harassment’. Ik behoor zelf bij die 73%. En ondertekende petitie Stem #gendergelijkheid van WOMENInc.

3. Gevraagd Worden als spreker

In de afgelopen weken is mijn profiel bij ZIJSpreekt geactualiseerd. Mijn verhaal heeft als titel ‘Elk nadeel heb z’n voordeel’ citaat Johan Cruijff (1979). Het is in 2020 25 jaar geleden dat het NGO Forum in Huairou (in China) plaatsvond en vandaar stuurde ik mijn eerste blogs / e-mails (foto). Met de kennis van nu droegen de kansen die internet bood, bij aan als vrouw economisch zelfstandig te kunnen blijven!

Dit is het vierde blog Gendergelijkheid. Het derde is hier te lezen.