#100jaarvrouwenkiesrecht – 3 tips voor Twitter

In 2019 ga ik samen met heel veel jongere en oudere vrouwen (60-plussers) werken aan het vieren van de strijd voor 100 Jaar Vrouwenkiesrecht. In 2018 vierde ik dit feest van de democratie ‘100 Jahre Frauenwahlrecht’ al in Berlijn (oktober) en bezocht ik de tentoonstelling ‘Voice and Vote’ in Londen (augustus). Graag geef ik drie (gratis) tips voor Twitter om ‘zo de impact van de viering te vergroten’ (als lid Comité 100 jaar Vrouwenkiesrecht).

Tip 1 Gebruik een #hashtag

De kracht van Twitter is vooral het gebruik van een #hashtag. Een # ‘hekje’ op de telefoon. Op die manier kan binnen de tweets gezocht worden op de combinatie van hashtag met dat woord. De # voor het vieren van de strijd voor 100 jaar actief kiesrecht voor vrouwen in 2019 is sinds augustus 2018 #100jaarvrouwenkiesrecht (Noot 1).

Tip 2 Duidelijke opinie

Twitteren helpt om supporters te krijgen voor jouw goede doel of bedrijf. Op 9.10 (her)ontdekte ik als Tip bij Rond-de-Tafel met VIDM (Vaker In De Media) dat er nog heel veel journalisten actief zijn op Twitter en daar naar uitgesproken meningen zoeken. Met een duidelijke opinie maak jij jouw goede doel of bedrijf zichtbaar voor journalisten.

Tip 3 Privé bericht

Via Twitter kun jij iemand het snelste bereiken door een privé bericht (‘Direct Message’) te sturen. Twitter is een geweldig snel social media (communicatie) kanaal!

Wil jij als supporter van #gendergelijkheid (SDG 5) of als #feminist (inclusief #HeForShe) zichtbaar zijn op LinkedIn of Twitter in 2019?

De eeste stap is elkaar leren kennen. Zo ja, Let’s connect op LinkedIn Arina Angerman of volg mij op Twitter @ArinaNoel Ik maak graag (online) kennis met jou!

Noot 1 Blog ‘Vrouwen in de Politiek op #Twitter’

P.S. Mijn goede na te volgen voorbeelden op Twitter zijn politicus Lodewijk Asscher @LodewijkA en ondernemer Jeanet Bathoorn @JeanetBathoorn. Jeanet leerde mij twitteren in 2009 en van Lodewijk won ik met een tweet een boek in 2011. Ik sprak ze meerdere keren persoonlijk en volg ze online sinds eind 2009.